• Elevi impactați: 450 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
  • Urgența alertei: Urgenta
  • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "Profesor Nicolae Simache"
Problema sesizată

Sunt profesor de informatica si TIC la Scoala Gimnaziala “Profesor Nicolae Simache “, Ploiești. Pentru o buna desfășurare a activităților instructiv-educative, am nevoie de calculatoare pentru ca elevii sa lucreze in aplicatii si pe platformele corespunzatoare, precizate in programa scolara dar si pentru disciplinele optionale la Informatica de la clasele V-VI si VII unde elevii trebuie sa creeze diverse produse educationale. Pentru aceasta este necesara o imprimanta color, o a doua necesitate pentru laboratorul de informatica.
Pentru buna desfasurare a activitatilor ar trebui calculatoare cu Windows 10, 4GB memorie si un procesor adecvat . La acest moment laboratorul are 25 de calculatoare cu Windows 7, 2GB memorie si procesor Intel ® Pentrium ® Dual Core. Sistemul de operare fiind expirat nu se poate instala nici o aplicatie , nefiind compatibile, accesul la aplicatiile si platformele online este foarte dificil, blocandu-se foarte des, 10 calculatoare au bateriile de Bios descarcate, fiind necesara schimbarea datei si orei de fiecare data la pornirea calculatoarelor. Scoala are si o structura “Ienachita Vacarescu” , unde sunt doar 13 calculatoare functionale, la un numar de 25 elevi/ clasa, participarea activa a acestora la ora , sa lucreze independent fiind imposibila.
Derulez cu elevii proiecte eTwinning, particip la evenimente “Meet and Code" , "Code Week", unde eu sunt “Leading Teacher “ si trebuie sa crez diverse material pentru promovare si diseminare evenimente, "Hour of Code".
In acest an scolar scoala este inclusă in proiectul pilot ARETE- Realitate Augmentata , ce se adresează clasei a IV-a , unde coordonez 5 scoli din tara si o scoala din Republica Moldova si trebuie sa creez multe materiale pentru implementarea proiectului la clasa , dar nu pe calculatorul de la scoala, ar fi imposibil, ci de pe laptopul meu personal. In acest an ne-a fost aprobat un proiect propus pe Meet and Code “ RoboBoost Codeaza si programeaza “ si as dori să utilizam la clasa extensii Scratch, dar și aplicatia android LegoBoost pentru programarea robotilor pe care i-am achizitonat .

Demersuri realizate

Am contactat diverse firme de Service calculatoare pentru a achizitiona placute de memorii de 2GB, insa fara success pentru ca fiind foarte vechi pentru aceste calculatoare nu se mai gasesc componente compatibile.
Am contactat firme , companii care au in dotare calculatoare sip e care la o perioada de timp le caseaza si le distribuie catre scoli, insa nici aici nu am avut succes pentru ca cererea este mare si oferta mica.
Din fondurile unitatii scolare nu se pot achizitiona echipamente si componente pentru ca nu dispune de fonduri pentru achiziționarea acestora .
În toate activitatile si proiectele derulate cu elevii a trebuit să prelucrez si creez o mare parte dintre materiale cu momente din activitățile desfășurate. Am implicat toți elevii clasei utilizand telefoanele personale , insa nu mereu calitatea acestora a fost si cea la care ne-am asteptat .
Comunic cu elevii pe grupul de WhatsApp, unde ii informez si le distribui adrese de aplicatii online si materiale pe care sa le utilizeze .
Am întocmit referate către școală cu necesar de materiale pentru laboratorul de informatica , unde am precizat ce materiale ar fi necesare, insa nu s-a aprobat , fiind alte urgente si nevoi mai importante .
Aplic pentru diverse concursuri si proiecte in special cele care ofera si baza materiala pentru a dota laboratorul. Am aplicat pentru Code Week ca “Leading Teacher” unde am foat selectata anul trecut si in acest an scolar urmeaza sa primesc 10 placute Micro: Bit” pe care sa le utilizez la clasa fiind o extensie Scratch, una dintre aplicatiile cele mai utilizate in programare si la multe concursuri.
Aplic in fiecare an la ESA education, unde ofera diverse materiale si acces gratuit pe platforme educationale pentru a utiliza la cclasa.
In acest an am aplicat pentru un evenimentul Meet and Code care mi-a fost aprobat și prin intermeiul caruia am comandat 2 cutii de LegoBoost, pentru a construi roboti umanoizi si de a-I programa sa execute diverse comenzi , ce vor fi utilizati in cadrul discilinei optionale de informatica ” Tehnologie Distractiva “, unde elevii vor monta si demonta pe rand robotii, roverele dar si celelalte machete precizate in kit-urile primite.
Am instruit elevi pentru a participa la cursul “Next Lab” , pe platforma Open Roberta” si un elev de la clasa actuala VI B,a castigat un robot de linie, pe care in colaborare cu alti doi elevi pasionati de robotica il vor programa sa execute diverse comenzi.
Scoala din lipsa fondurilor , nu ma poate ajuta sa achizitionez componente si dispozitive electronice pentru a dota laboratorul de informatica si de a implica mai multi elevi in activitati si concursuri nationale si international in domeniul informaticii si din avcest motiv , am încercat o altă modalitate de a obtine cele precizate pentru a implica mai multi elevi in activitati de a-si pune in valoare abilitatile pe care le au , pentru ca sunt multi elevi in scoala pasionati de informatica , pe diverse domenii si nu se pot implica neavand o baza materiala adecvata .

Detalii de contact
  • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala "Profesor Nicolae Simache"
  • Localitatea Ploiesti
  • Persoana de contact: Ristea Lidia
  • Telefon: 0721271715
  • Trimite e-mail
  • Alertă adaugată de: Lidia0103
Localizare

Strada Malu Roșu 102, Ploiești, România

81 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

81 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Bragariu Elena Bianca
    mai 16, 2022 at 11:24 pm

    Îmi place ideea!

  • Guglea alex
    mai 16, 2022 at 1:51 pm

  • Sandu Mihai Gabriel
    mai 16, 2022 at 7:00 am

    Chiar avem nevoie de calculatoare

  • Ștefan secareanu
    mai 15, 2022 at 11:04 pm

    Școala aceasta chiar are nevoie de susținerea noastră și nu numai ……..

  • Osăceanu Denisa Florentina
    mai 15, 2022 at 11:03 pm

    Școala are nevoie de așa ceva pentru copii , deoarece trebui să învețe.

  • Iorga Beatrice Adriana
    mai 15, 2022 at 9:17 pm

    Susțin educația

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Subscription Form (#6)

Cazuri similare în care te poți implica