Cum funcționează HartaEdu?

Accesând hartaedu.ro, orice profesor, părinte sau cetățean de rând depune o alertă pentru o școală. Aceasta va fi înregistrată și mapată, în timp real, pe harta dinamica prezentă în platformă.

Astfel, orice vizitator al platformei va avea o perspectivă realistă asupra situației unităților de învățământ la nivel național, județean și local, în funcție de punctele sale de interes.

Dar, și mai important, platforma oferă vizitatorilor posibilitatea de a contacta școala și de a se implica direct în soluționarea problemelor semnalate, prin donații în bani, bunuri sau servicii.

Scopul de bază al platformei este maparea realistă a condițiilor de învățământ existente în România și stimularea implicării comunității pentru rezolvarea problemelor punctuale. Deoarece bugetul alocat educației în 2021 este cel mai mic din ultimele 3 decenii, chiar după anul în care învățământul a fost puternic afectat de scenariul pandemic, devine din ce în ce mai clar că schimbările în mai bine vor fi posibile doar prin implicarea activă a comunității.

1

Înscrii o alertă pe hartaedu.ro

2

Se trimite automat o notificare către inspectoratul județean

3

Se comunică nevoile alertei către mediul local de business care include peste 75.000 companii

4

Se direcționează ajutorul companiilor locale către alertele înscrise pe hartaedu.ro

1

Se postează o alertă pe hartaedu.ro

2

Se trimite notificare către inspectoratul județean de care aparține

3

Se comunică nevoile alertei către mediul local de business care include peste 75.000 companii

4

Se directioneaza ajutorul companiilor locale catre alertele postate pe hartaedu.ro

Cum sunt mapate și clasificate alertele din educație, la nivel național, pe HartaEdu?

click pe numele filtrelor, pentru a vizualiza alertele

Mapează în timp real urgenţele elevilor: cărţi, manuale şcolare, laptop-uri, PC-uri, tablete, rechizite, etc.

Mapează urgenţele profesorilor: imprimantă, tablă interactivă, tablete, cursuri dezvoltare personală, conținut digital, catalog electronic etc.

Mapează în timp real urgenţele şcolii: infrastructură electrică și sanitară, amenajări interioare și exterioare, bibliotecă, conexiune internet etc.

Mapează urgenţele sălii de clasă: mobilier, bănci, kit-uri educaţionale, videoproiector, instrumente muzicale, echipamente sportive etc.

Fii eroul unei şcoli! Informaţia este putere. Alături de tine, asigurăm transparenţă, acces la informare şi impact real pentru şcoli!

HartaEdu oferă o platformă-voce tuturor școlilor din România,

astfel încât reprezentanții acestora să aibă șanse egale de a-și exprima nevoile și de a-și face cunoscute situațiile particulare, pentru a fi soluționate cu ajutorul ecosistemului de companii din România