• Elevi impactați: 29 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,George Emil Palade"
 • Nevoi menționate: Dezvoltare Personală
Alte nevoi ale profesorului
Camera fotovideo
Problema sesizată

Derulez cu elevii diverse proiecte in care colaborez cu profesori din diferite colturi ale tarii sau din UE ori la diferite evenimente de tipul Meet and Code. Imagini, videoclipuri din activități se postează pe site-urile destinate acestor proiecte sau evenimente și sunt necesare și pentru raportări. De aceea, avem nevoie de o camera foto și video pentru a surprinde cu claritate momente din activitățile noastre. De curând ne-a fost aprobat un proiect propus pe Meet and Code și am dori să folosim această cameră în prezentarea activităților din proiect.

Demersuri realizate

În toate proiectele derulate cu elevii a trebuit să postez fotografii sau videoclipuri cu momente din activitățile desfășurate. Desigur că am implicat toți elevii clasei mereu. Până acum am încercat să ne folosim de telefonul personal, dar nu întotdeauna fotografiile au fost de o calitate bună, suficientă pentru a se putea folosi online sau în rapoarte.

Părinții au fost deschiși întotdeauna la astfel de proiecte și au dorit să afle ce au făcut copiii lor, ce realizări au, ce produse au creat. La nivelul clasei avem un grup pe whatsapp unde sunt postate activitățile derulate la clasă, inclusiv cele din cadrul diferitelor proiecte, având drept scop de a-i face pe părinți să fie deschişi către priorităţile unei şcoli moderne, reprezentative pentru comunitatea în care trăim, să fie părtași la realizările copiilor lor. Am căutat tot felul de aplicații care să mă ajute să realizez videoclipurile respective. Am întocmit un necesar către școală în care am cerut și o astfel de camera foto-video, numai că nu ni s-a aprobat întrucât acest lucru nu ar fi de importanță maximă, întotdeauna fiind alte nevoi astringente.

Acum am aplicat pentru un eveniment Meet and Code care mi-a fost aprobat și unde, mai întâi, vom construi clădiri în cadrul orei de AVAP care vor alcătui orașul nostru. Apoi la orele de matematică vom străbate străzi cu ajutorul ozoboților care ne vor pune să trecem peste obstacole matematice pentru a ajunge într-un anume loc din oraș. Ajunși la destinație ozoboții ne vor dezvălui informații despre locul respectiv. Evenimentul este adresat elevilor de 8 ani de la Scoala Gimnazială ,,George Emil Palade" din Ploiești- Prahova și are drept scop cunoașterea orașului în care trăim, rezolvarea unor exerciții și probleme cu operații matematice învățate, programarea ozoboților. Activitățile se vor derula online, pe Meet în colaborare cu elevii dintr-o clasă paralelă (8 ani) din aceeași școală care vor parcurge împreună cu noi traseul, calculând și cunoscând orașul. La final ozoboții le vor prezenta surpriza pregătita și îi va recompensa pentru răspunsurile corecte date. Gradul de familiarizare al participanților cu subiectul evenimentului este foarte scăzut. Acum se vor familiariza cu tehnici noi. Fotografii și videoclipuri din activitățile din cadrul evenimentului vor fi postate într-un padlet. Toate acestea se vor desfășura la începutul acestui an școlar. Deoarece școala nu a găsit resursele materiale necesare pentru a mă ajuta să achiziționez o astfel de camera foto-video, am încercat o altă modalitate de a o obține întrucât nu este mult timp când vom desfășura activitățile descrise mai sus.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,,George Emil Palade"
 • Localitatea Prahova
 • Persoana de contact: Gheorghe Diana
 • Telefon: 0727740993
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Diana Gheorghe
Localizare

Aleea Godeanu 4, Ploiești, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 05/08/2021, Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 880 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Profesor de la Școala George Emil Palade are nevoie de camera fotovideo
  Despre intervenție:

  Domnul O. Breda a trimis prin curier direct către școală coletul conținând o cameră foto-video Samsung Gear 360 pe care o deținea, dar pe care nu o folosise niciodată. Proiectul Meet and Code al Dianei Gheorghe a fost aprobat și s-a desfășurat între 1 și 13 octombrie. Citiți mai multe despre proiectul Meet and Code al Dianei “În căutarea comorilor”:

  1. https://narada.ro/elevii-de-clasa-i-de-la-scoala-gimnaziala-george-emil-palade-din-ploiesti-au-plecat-in-cautarea-comorilor-alaturi-de-ozoboti/

   

  2. https://www.capital.ro/cu-sprijinul-narada-si-asociatiei-techsoup-elevii-din-invatamantul-primar-din-3-scoli-au-invatat-elemente-de-robotica-si-programare.html

   

  3. https://iteach.ro/pg/blog/diana.gheorghe1/read/107950/in-cautarea-comorilor

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .