• Elevi impactați: 31 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială George Coșbuc
 • Nevoi menționate: Imprimantă, Tablă interactivă
Problema sesizată

Tablă interactivă pentru clasa a 6-a din Școala Gimnazială George Coșbuc, Baia Mare

Direcția majoră de dezvoltare a procesului de predare-învățare-evaluare vizează integrarea tehnologiei și a mijloacelor IT pentru a facilita formarea de noi competențe. În era digitală, în care orice informație este la un click distanță (profesorul nu mai este resursă, ci ar trebui să fie facilitator, moderator), elevii au nevoie de un mediu de învățare atractiv, care să răspundă cerințelor actuale.

În ciuda acestui deziderat, elevii clasei a VI-a, de la Școala Gimnazială George Coșbuc, Baia Mare, utilizează două table negre, pe care scriu cu cretă. Desigur că această situație nu i-a oprit să obțină performanțe la Olimpiada de Matematică și la concursuri naționale (Limba și literatura română și Limba engleză), poziționându-se, de fiecare dată, pe primele locuri ale clasamentului; tocmai acesta fiind motivul pentru care înaintez prezenta solicitare: încurajarea/susținerea performanței.

O tablă interactivă ar fi de un real folos în școala noastră (în nicio clasă gimnazială din școală nu există un astfel de instrument modern de lucru), pentru că ne-ar permite desfășurarea unor activități dinamice și atractive, care să implice educabilii și să ofere datele necesare unui context de învățare activă.
Utilizarea acestui dispozitiv ar crește capacitatea de atenție și dorința copiilor de a ieși la tablă cu plăcere, iar profesorii ar putea proiecta demersuri didactice creative, care ar ușura înțelegerea anumitor noțiuni.

Dacă și dumneavoastră considerați că performanța trebuie susținută, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru de a transforma o sală de clasă banală, într-un mediu de învățare atractiv. Vă mulțumim!

Demersuri realizate

Conducerea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” Baia Mare și Asociația de părinți înființată la nivelul școlii s-au implicat mereu în rezolvarea problemelor și a necesităților elevilor/profesorilor, dotând sala de clasă cu un calculator cu o conexiune la internet și o cameră web – toate acestea fiind necesare desfășurării orelor online –, însă achiziționarea unei table interactive depășește bugetul instituției, iar părinților le-ar fi imposibil să acopere costurile investiției, deși înțeleg importanța utilizării unor astfel de instrumente de lucru.

Elevii clasei a VI-a au mai fost implicați în proiecte/concursuri la care au câștigat premii constând în kituri educaționale (2 kituri pentru robotică), fapt care dovedește interesul copiilor și al profesorilor pentru îmbunătățirea contextului în care studiază, însă nu am găsit, până acum, deschiderea de a fi sprijiniți cu sume suficient de mari pentru a acoperi costurile unei table interactive.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Școala Gimnazială George Coșbuc
 • Localitatea Baia Mare
 • Persoana de contact: Pașca Roxana
 • Telefon: 0747036611
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: RoxanaPasca
Localizare

Strada Gheorghe Bilașcu 19A, Baia Mare, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)