• Elevi impactați: 20 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău, jud. Salaj
Problema sesizată

Toți copiii au dreptul la educație, însă nu toți elevii au șansa să se nască într-o familie cu un nivel de trai decent. Din cei 29 de elevi din clasa mea (clasa pregătitoare), 20 de copii provin din cartierul Katanga, un cartier unde strada este plină de noroi, casele fără alimentare la apă și copii fără șanse la o educație de calitate. De ce? Pentru că nu au strictul necesar: un ghiozdan, un penar, culori, lipici, foarfece și bani pentru auxiliarele cu care lucrăm la clasă. Mă bucur că vin la școală chiar dacă afară plouă și punem gecuțele pe calorifer la uscat. Dureros este ca vin cu geanta goală, fără mâncare. Lucrăm la clasă cu un set de auxiliare pe care părinții a 15 copii nu le-au achiziționat deci pentru ei fac copii xerox alb negru (doar atât avem în școală) și se uită cu jind la colegii lor care au caiete cu pagini colorate, care au penarul echipat cu cele mai frumoase culori și carioci din lume și care pot picta, decupa și lipi pentru că au cele necesare.
Din această săptămână suntem online deci se înțelege că acești elevi nu au dispozitive și unii nici acces la internet.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău, jud. Salaj
 • Localitatea Nusfalau
 • Persoana de contact: Loredana Matei
 • Telefon: 0260670007
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Loredanamatei
Localizare

Strada Petőfi Sándor, Cehu Silvaniei, Sălaj, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 16/12/2021, ASOCIATIA EDUCATIA TE FACE MARE , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 1.300 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Rechizite pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Petri Mor”, Nușfalău, jud. Salaj
  Despre intervenție:
  Asociația Educația te Face Mare a trimis 2 colete, unul în decembrie și unul în ianuarie. În total, au fost trimise 20 de seturi de carioci, 20 de seturi creioane colorate, creioane grafice, caiete de matematică și dictando.
  Au mai fost trimise și câteva genți, ghiozdane și penare, 4 puzzle-uri, zaruri pentru jocuri educative și 4-5 cărticele second hand.
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)