• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala gimnazială Mireșu Mare, Maramureș
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablă interactivă
Problema sesizată

Am accesat această platformă din dorința de a încerca să îmbunătățesc calitatea actului educațional pentru elevii din școala în care predau. Școala Gimnazială Mireșu Mare este o școală rurală, extrem de puțin ajutată de primărie, lucru cu care sunt convins că se confruntă cam toate școlile din mediul rural în România.

Nu este o noutate faptul că, în general, copiii din zonele rurale nu beneficiază de aceleași oportunități și materiale didactice sau de săli atât de bine dotate, precum colegii lor din mediul urban, si nu este secret faptul că cel puțin în ultima perioadă, respectiv de cand s-a experimentat școala online, acești copii nu au mai avut parte de un proces educativ la nivel acceptabil, lucru cauzat și lipsei unor dispozitive atât de necesare, pâna la urmă, în orice scoală.

Nevoile școlii noastre sunt multe, începând de la simple calculatoare și până la table inteligente, ar fi util orice fel de dispozitiv. O provocare este menținerea mereu trează a interesului elevilor, iar pentru aceasta este necesar să oferim varietate și diversitate. Foarte mult ar ajuta dotarea sălii de clasă cu o tablă inteligentă, un laptop si sistem audio, deoarece ar aduce plus valoare actului educațional, lecțiile interactive ar deveni mult mai atrăgătoare pentru elevi, prin urmare interesul lor ar fi mai mare, profesorii ar lucra cu mai multă dorință si drag, și ar putea oferi o soluție foarte apreciată de elevi. Totodată ar ajuta enorm într-un scenariu hibrid, situație cu care ne confruntam tot mai des în această situație sanitară deosebită determinate de noul coronavirus SARS-COV 2 . Aceste dotări sunt utile pentru toate disciplinele, facilitând organizarea unor lecții mult mai interesante iar beneficiarii directi ar fi elevii școlii din ciclul gimnazial.

Chiar dacă la nivelul unității noastre există unele dotări în acest sens, acestea sunt depășite din punct de vedere tehnic fiind foarte vechi dar sunt și extrem de putine.

Concret, am avea nevoie de:

o tablă smart cu softurile aferente
un laptop (chiar și second hand)
un sistem audio

Demersuri realizate

Demersuri au fost făcute de multe ori, situația fiind prezentată atât primăriei, cât și altor fundații sau firme. Autoritățile locale, dacă nu au amânat soluționarea acestei probleme, atunci au făcut promisiuni deșarte pentru a căror împlinire așteptăm de mai bine de 4-5 ani. Alte fundații sau firme la care am apelat fie nu mi-au oferit niciun răspuns, fie mi-au trimis un răspuns negative, motivația fiind că sponsorizează doar unități școlare de pe raza municipiului Baia Mare. Mai mare succes am avut cu o fundație din Olanda, prin care am reușit dotarea sălii noastre de clasă cu 25 de bănci și scaune noi.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Școala gimnazială Mireșu Mare, Maramureș
 • Localitatea Miresu Mare
 • Persoana de contact: Katoka Remus Ioan
 • Telefon: 0775600977
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: remus.katoka
Localizare

str. Academician Ioan Pop nr. 1 Mireșu Mare, Maramureș

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)