• Elevi impactați: 25 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu primar
  • Urgența alertei: Moderata
  • Unitatea scolara:Colegiul de Arte
  • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Imprimantă, Tablă interactivă
Problema sesizată

Colegiul de Arte este locul în care vin copiii ce cred în talentul lor, apoi aici muncesc, pe măsura puterilor, pentru a-şi duce la îndeplinire visul. Orele lor de studiu individual sunt duble faţă de cele ale elevilor dintr-o şcoală de masă. A studia un instrument muzical presupune un efort suplimentar. Pentru că pasiunea pentru muzică este pe primul loc, de multe ori timpul acordat materiilor de cultură generală este mai scăzut.

În acest context şi în calitatea mea de profesor pentru învăţământ primar, am ales să  înscriu o alertă pentru susţinerea dotării claselor , ţinând cont de câteva aspecte pe care eu le consider esenţiale. Conform ultimelor studii de specialitate care fac referire la modul de intervenţie în sfera educatională, la clasele de nivel primar, s-a observat că generaţia digitală are nevoie de alt tip de predare, adaptat şi centrat pe modul de percepţie, analiză, memorare şi, desigur, atenţie.

Din aceste motive şi pentru că elevii mei au ales împreună cu părinţii domeniul vocaţional arte, consider că pot să le ofer şansa de a evolua, de a manifesta o atracţie pentru zona de învăţare, de a fi creativi şi mai ales pentru o mai uşoară adaptare la nou.

Sala noastră  de clasa se află într-o clădire veche, de patrimoniu. Clădirea a fost  reabilitată de curând şi amenajată cu mobilier modern. Din păcate,  nu a fost dotată si cu mijloace moderne de predare/învatare/evaluare.

În aceste sens, consider că un laptop si o tablă interactivă ar completa eforturile noastre de a oferi un mediu educaţional modern.

Demersuri realizate

Este un lucru ştiut că investiţiile în dotările şcolilor sunt limitate. Chiar dacă o clădire a şcolii a beneficiat de renovare, nu au mai ajuns fonduri şi pentru dotarea digitală. Am încercat cu ajutorul unor părinţi implicaţi să suplinim acest deficit.  Problema este că elevii clasei mele au domiciliul, în proporţie de 44%, în altă localitate decât cea în cea în care se află Colegiul. Acest lucru presupune un efort suplimentar pentru familiile lor, atât ca timp, cât şi  financiar.

Comitetul de părinţi al şcolii  a reuşit să colecteze o anumită sumă din donaţii, dar fiind o şcoală vocaţională, achiziţia instrumentelor muzicale are prioritate, acestea fiind destul de  costisitoare.

Având în vedere că predau la clasa pregătitoare , ceea ce înseamnă un început de ciclu, utilitatea unor astfel de instrumente este mai mult decât necesară şi justificată. Mulţumim anticipat  celor care înţeleg că şi copiii care îşi urmează visul de a deveni artişti, au nevoie de susţinere !

Detalii de contact
Localizare

Strada Petőfi Sándor 2-4, Baia Mare, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Maria Daraban
    mai 3, 2022 at 2:50 pm

    Copiii au nevoie de tehnologie pentru a invata mai usor si intr-un mod mai interactiv. Mult succes!

Adauga un comentariu
Donații oferite
În data de 15/09/2023, Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de lei, exprimată prin Achizitii directe.
Clasă de la Colegiul de Arte din Baia Mare are nevoie de laptop și tablă interactivă
Despre intervenție:

Alerta rezolvata din fondurile unitatii de invatamant.

Dorești să susții și tu această alertă?
Implică-te folosind formularul de aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Subscription Form (#6)