• Elevi impactați: 1029 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” Băicoi
 • Nevoi menționate: Catalog digital
Problema sesizată

Învățământul online a însemnat regândirea întregului act educațional, de la predare până la evaluare. Prezența unui instrument care să permită contactul direct și permanent al părinților cu școala, precum și o monitorizare în timp real a progresului/regresului elevilor a impus necesitatea unui catalog virtual. Modul de lucru cu acest instrument faciliteaza transparența și controlul în același timp pentru toți factorii implicați în educație: elevi, părinți, profesori. Tehnologia s-a dovedit a fi o modalitatea de ușurare a modalității de evaluare și monitorizare.
Ceea ce este mai important este faptul că , părinții își doresc acest catalog virtual.

Avantajele sunt multiple : economie de timp, pentru a se deplasa la școală ca să verifice situația elevului la disciplină și frecvență, supraveghere și control constant, accesul fiindu-le permis prin crearea unui cont propriu. Printre caracteristicile acestui mod de comunicare virtuală se numără confidențialitatea și transparența.
Dacă totalizăm persoanele vizate , vedem că acest catalog este necesar atât celor 1029 de elevi, părinților acestora, cât și celor 72 de cadre didactice.

Demersuri realizate

Începând cu 1.02.2021, când am devenit managerul instituției pentru care am decis să scriu această alertă, a fost contractul cu platforma EDU 24 nu a putut fi reînnoit, contract care încetase la 31 decembrie 2020. Costurile erau foarte mari, fapt ce ne-a pus în imposibilitatea încheierii unui nou contract. S-au incercat alte variante alternative : găsirea unor fonduri extrabugetare, părinții au vrut să plătească ei, dar neavând o asociație a părinților nu a existat o bază legală si, prin urmare, la acest moment nu există un catalog virtual.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” Băicoi
 • Localitatea Baicoi
 • Persoana de contact: CONSTANTIN SILVIA
 • Telefon: 0734631417
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: PROFA2021
Localizare

Strada Republicii 111, Băicoi, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 17/12/2021, Adservio , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 10.185 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Liceul Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” Băicoi are nevoie de catalog electronic
  Despre intervenție:

  Această alertă a fost soluționată prin programul „Educație digitală pentru școala rurală” inițiat de Adservio cu sprijinul Școala de Bani – BCR. 

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Prahova sau din regiunea Muntenia.

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica