• Elevi impactați: 454 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala „Alecu Russo”
 • Nevoi menționate: Amenajări Exterioare, Echipamente de laborator, Electronice, Teren de sport
Alte nevoi ale scolii
Avem nevoie de refacerea terenului de sport din curtea școlii. Întrucat acesta este folosit și de comunitatea locală în timpul weekendului, se observă o degradare accentuată a acestuia.
Problema sesizată

Fenomenul de digitalizare este foarte răspândit în zilele noastre și o educație în acest sens se poate face doar cu un laborator de calculatoare dotat corespunzător. În școala noastră exista o sală cu câteva PC-uri foarte vechi, care nu fac față cerințelor softurilor actuale. Orice demers care ar implica lucrul cu calculatorul în școala noastră este îngreunat de slaba dotare cu PC-uri, iar noi, profesorii încercăm să căutăm alte variante și să ne ajutăm de telefoanele copiilor. Deasemenea orele de informatică sunt destul de greu de desfășurat în laborator, doamna profesoară axându-se mai mult pe teorie decât pe practică.
A doua problemă majoră a școlii noastre o reprezintă baza sportivă. Avem o sală de sport care nu a fost renovată de mulți ani. Tencuiala căzută și lipsa dotărilor din interior denotă o nevoie urgentă de reconționare. Terenul exterior are placajul rupt și deteriorat. Acesta este folosit și de comunitatea locală, nu doar de elevii școlii și arată jalnic. Copiii noștri ar fi profund recunoscători pentru o eventuală renovare a acestora.

Demersuri realizate

Din cauza lipsei de finanțare nu am facut niciun demers pentru a dota laboratorul de informatică. În perioada școlii online am achiziționat tablete care au fost date copiilor acasă pentru a se putea conecta la ore. S-au tot reinstalat acele computere, dar fiind vechi și slabe ca și specificații, acestea cedeaza întru totul. Terenul de sport a fost vopsit de doamnele profesoare de sport, dar avem nevoie de placaj pe jos și niste plase de sârmă pentru a reface gardul exterior.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala „Alecu Russo”
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Abaza Maria
 • Telefon: 0758206324
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Maria.Abaza
Localizare

Strada Alecu Russo, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica