• Elevi impactați: 800 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Învățământul modern mizează pe învățarea diferențiată. Disponibilitatea, interesele, ritmul și stilul de învățare determină selectarea unei strategii de predare, învățare, evaluare. Astfel, activitatea educativă se concentrează pe folosirea capacităților esențiale, elevii fiind ghidați să facă alegeri bazate pe stilul lor de învățare, fiecare copil fiind o individualitate. Clasele din școala noastră sunt neomogene, cuprinzând elevi cu capacități de muncă diferite. Pentru a diferenția și personaliza strategiile didactice sunt necesare materiale multiple, fișe de lucru care să cuprindă exerciții și teme cu grade diferite de dificultate.

Lecția autentică nu se construiește conform unei „mărimi” unice, care se potrivește tuturor, de aceea a preda este o artă. Dar pentru ca un profesor să poată deveni un educator  care să fie capabil să ofere elevilor oportunități variate este nevoie și de un suport material. De aceea, profesorii școlii noastre ar avea nevoie, în cancelarie, de două imprimante și două calculatoare, ținând cont de numărul mare de cadre didactice. Acestea ar fi utilizate pentru a pregăti materiale didactice variate, necesare unei instruiri și unei evaluări diferențiate care să asigure valorificarea tuturor abilităților, punctelor tari și nevoilor diferite ale elevilor.

Demersuri realizate

Profesorii școlii noastre au aplicat pentru diferite proiecte de finanțare comunitară, în încercarea de a oferi elevilor oportunitatea unui act educativ modern, beneficiind de suportul tehnologiei.  De asemenea, prin contribuțiile realizate prin intermediul Asociației Narada au fost create și dezvoltate resurse educaționale moderne, pe platforma Naradix, resurse care sunt integrate în activitățile didactice de predare, învățare, evaluare din școala noastră.

Detalii de contact
Localizare

Strada Pictor Ion Andreescu 1, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de , , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de lei, exprimată prin .
  Despre intervenție:
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica