• Elevi impactați: 34 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Nr. 10 Bacau
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

Clasă de 34 de elevi de la Școala nr. 10 Bacău are nevoie de tablete!

Pe durata desfasurarii cursurilor in mediul online, elevii clasei mele nu au avut dispozitive proprii pentru a putea participa la toate activitatile in mod sincron, intrucat erau nevoiti sa imparta acelasi dispozitiv cu ceilalti frati. Astfel, erau descurajati de aceasta lipsa materiala ce-i impiedica sa aiba continuitate in invatare.

La începutul anului școlar am susținut o lecție deschisă folosind platforma interactivă NaradiX. Pentru această lecție am folosit chiar un laptop primit de la Narada, însă elevii mei au fost nevoiți să împrumute tablete de la alte clasă, dintr-un sat din Bacău. În timpul școlii online, s-au oferit tablete prin ISJ-uri, cu prioritate în mediul rural, lăsând elevii fără posibilități financiare din orașe fără opțiuni.

Mi-aș dori foarte mult să le pot oferi celor 34 de elevi ai mei 34 de tablete care să le ofere siguranța că pot învăța oricând, le vor permite să nu mai trăiască în frica reînceperii școlii online și ne vor ajuta și la predarea la clasă zilnic.

Demersuri realizate

Pentru asigurarea participarii tuturor copiilor la scoala online, acestia utilizau dispozitvele diverse ale parintilor. Dupa reluarea orelor in mod fizic, la scoala, am identificat nevoia tabletelor pentru a putea accesa platforme educationale sau diverse resurse, aplicatii digitale, ce pot conferi un caracter interactiv orelor de curs. In vederea imbinarii strategiilor didactice traditionale cu cele moderne, am folosit videoproiectorul, insa elevii nu au avut posibilitatea interactionarii directe cu dispozitvul. Utilizarea dispozitivelor in mod individual ar oferi posibilitatea de a fi respectat principiul individualizarii, al respectarii ritmului propriu de invatare.

Pentru evenimentul final desfasurat pe platforma Naradix, am imprumutat tablete de la o alta scoala, incat sa poata participa cat mai multi elevi ai clasei mele.

Impactul utilizarii acestora a generat dorinta accesarii tehnologiei in mod constant.

Detalii de contact
Localizare

Strada Pictor Ion Andreescu 1, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă