• Elevi impactați: 23 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

În clasa pe care o îndrum în calitate de dirigintă, am identificat un număr de 23 de elevi care au întâmpinat dificultăți în anul școlar precedent în ceea ce privește învățământul online. Ei nu dețin laptopuri sau tablete, ci doar telefoane ale părinților sau fraților, de pe care era destul de greu să se conecteze și să urmărească, în condiții satisfăcătoare, lecțiile. Ecranul telefonului nu permite vizualizarea completă a tablei pe care scrie profesorul, nu permite accesarea unor platforme cu jocuri didactice, nu oferă posibilitatea de a răspunde la lecții și de a urmări întreg scenariul didactic, în paralel.

Menționez că elevii mei (acum de clasa a VI-a) provin din familii cu situație financiară precară, din familii monoparentale sau din familii în care tatăl nu-și îndeplinește obligațiile față de copil. Din discuțiile cu părinții am înțeles că achiziționarea unui dispozitiv inteligent nu poate reprezenta o prioritate pentru familii nici în acest an școlar.

Copiii sunt dornici să participe la lecții și un cadou de acest fel le-ar aduce nu doar o bucurie imensă, ci încredere că lumea poate fi mai bună dacă ne unim forțele. Pe de o parte, contextul instabil nu i-ar mai amenința cu întoarcerea la ore online fără ca ei să aibă resursele necesare, iar pe de altă parte, ne dorim cu toții să putem folosi tabletele pentru a învăța la clasă într-o formulă mai interesantă.

Demersuri realizate

În anul școlar trecut, am încercat să conving părinții să caute posibilități financiare pentru achiziționare unor dispozitive cât mai eficiente. Am apelat și la unii părinți ai celorlalți elevi, cu posibilități financiare mai bune, administratori de firme, pentru sponsorizări, dar, din păcate, situația economică actuală nu a permis ajutor din partea acestora.

Cu fiecare ocazie, când inspectoratul școlar a solicitat situația elevilor care întâmpină probleme cu învățarea online, am făcut cunoscută problema întâmpinată la clasa mea.

În urma acestor demersuri, doi părinți au sprijinit alți doi copii din clasă cu telefoane.

Detalii de contact
Localizare

Strada Pictor Ion Andreescu 1, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă