• Elevi impactați: 360 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceu Tehnologic Jacque M. Elias
Problema sesizată

Problema cu care ne confruntăm este cea a mobilierului școlar cu care sunt dotate sălile de clasă. Mobilierul, cu scaun și masă individuală, este foarte vechi, construit din PAL și profil metalic asamblat prin sudură. Blaturile meselor s-au deteriorat, foliile lemnoase aglomerate din care sunt făcute se desprind, se rup și se așchiază, ceea poate provoca probleme elevilor.

Scaunele au blatul și spătarul din același material, care este exfoliat, unele spătare având chiar bucăți întregi desprinse.
De-a lungul timpului, profesorii diriginți și elevii au mai încercat să mai facă reparații prin forțe proprii, dar soluțiile au fost doar pentru îmbunătățirea aspectului, deoarece nu au fost posibilități pentru a face mai mult. Au fost șmirgheluite și lăcuite blaturile chiar de către elevi.

În orice caz, acestea sunt măsuri temporare, care nu tratează cauza și care nu rezolvă problema principală, respectiv problemele de sănătate care apar la adolescenți. Datorită faptului că dimensiunile meselor și scaunelor nu sunt adecvate staturii unor elevi de liceu, ci pentru gimnaziu (clasele I-IV), elevii au o poziție defectuoasă în bancă, manifestă dureri și probleme de postură a coloanei vertebrale, adică cifoză, lordoză, scolioză, care se pot croniciza și crea probleme de sănătate pe termen lung. Mai mult, din cauza faptului că scaunele nu sunt potrivite pentru statura lor, elevii stau cu fața prea apropiată de caiet, iar asta duce la probleme oftalmologice.
Îmbinările metalice de la scheletul mobilierului nu mai rezistă, se deformează, deci mesele și scaunele sunt „șchioape”, se pot răsturna și crea situații periculoase.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Liceu Tehnologic Jacque M. Elias
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Aurelia Dascălu
 • Telefon: 0754096944
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: dascalu_aurelia
Localizare

Strada Principală 645, Sascut, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 19/07/2021, AUCHAN ROMANIA SA , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 81.460 lei, exprimată prin Achizitii directe.
  Liceul din Sascut, județul Bacău are nevoie de bănci și scaune noi
  Despre intervenție:

  Compania Auchan a auzit despre alerta liceului din Sascut la o lună după ce aceasta a fost publicată și au fost incredibil de impresionați de povestea de viață a Aureliei. Câțiva reprezentanți ai companiei au vizitat liceul pe 19 iulie 2021 și au cunoscut câțiva profesori, dar și o parte dintre elevii liceului. Cu această ocazie au fost intalate și primele 83 de seturi de bănci și scaune, mobilând astfel 4 clase.

  Pentru a mobila și restul claselor, Auchan a pornit într-o campanie Back To School, prin care 10% din vânzările liniei de rechizite școlare ecologice din 2021 sunt donate direct către Liceul Tehnologic Jacque M. Elias.

  Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 77 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 68 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent. Pe www.auchan.ro, Auchan prezintă peste 25.000 de produse, clienții având posibilitatea de a intra în posesia comenzilor plasate online fie prin ridicare din magazin – Click&Collect, din parcarea magazinului – Auchan Drive sau prin livrare la domiciliu standard sau expres. În 2021, Auchan a obținut medalia Customers’ Friend și statutul Customers’ Friend – Superior Excellence, confirmând calitatea excelentă a relațiilor cu clienții săi. Toate magazinele, depozitele și birourile gestionate de Auchan dețin certificarea Safe Guard care confirmă respectarea și implementarea corectă a celor mai bune practici de siguranță împotriva răspândirii COVID-19. 

  Link website: https://www.auchan.ro/store/home

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)