Problema sesizată
Problema cu care ne confruntăm este cea a mobilierului școlar cu care sunt dotate sălile de clasă. Mobilierul, cu scaun și masă individuală, este foarte vechi, construit din PAL și profil metalic asamblat prin sudură. Blaturile meselor s-au deteriorat, foliile lemnoase aglomerate din care sunt făcute se desprind, se rup și se așchiază, ceea poate provoca probleme elevilor.
Scaunele au blatul și spătarul din același material, care este exfoliat, unele spătare având chiar bucăți întregi desprinse.
De-a lungul timpului, profesorii diriginți și elevii au mai încercat să mai facă reparații prin forțe proprii, dar soluțiile au fost doar pentru îmbunătățirea aspectului, deoarece nu au fost posibilități pentru a face mai mult. Au fost șmirgheluite și lăcuite blaturile chiar de către elevi.
În orice caz, acestea sunt măsuri temporare, care nu tratează cauza și care nu rezolvă problema principală, respectiv problemele de sănătate care apar la adolescenți. Datorită faptului că dimensiunile meselor și scaunelor nu sunt adecvate staturii unor elevi de liceu, ci pentru gimnaziu (clasele I-IV), elevii au o poziție defectuoasă în bancă, manifestă dureri și probleme de postură a coloanei vertebrale, adică cifoză, lordoză, scolioză, care se pot croniciza și crea probleme de sănătate pe termen lung. Mai mult, din cauza faptului că scaunele nu sunt potrivite pentru statura lor, elevii stau cu fața prea apropiată de caiet, iar asta duce la probleme oftalmologice.
Îmbinările metalice de la scheletul mobilierului nu mai rezistă, se deformează, deci mesele și scaunele sunt „șchioape”, se pot răsturna și crea situații periculoase.