• Elevi impactați: 390 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:LICEUL TEHNOLOGIC „JACQUES M. ELIAS”
Problema sesizată

Suntem o unitate de nivel liceal, localizată în mediul rural și asigurăm o șansă la educație pentru mulți elevi care altfel nu ar avea resursele necesare pentru a merge în orașul reședință de județ, la un alt liceu. Copiii noștri vin de pe dealurile domoale de pe malurile Siretului, cam de pe unde a scris Sadoveanu povestea cu moara. Sunt la fel de inteligenți care orice alt copil și, la fel ca toți ceilalți, merită o șansă la educație.

Liceul denumit „Jacques M. Elias”, după cel care a înființat și spitalul Elias și și-a lăsat averea Academiei Române, este la fel de modest în aparență, dar dornic să găzduiască acești copii pentru patru ani, în condițiile cele mai bune. Pentru mulți dintre ei școala este o evadare de 6 ore dintr-un mediu potențial abuziv. Cât au fost online, mulți dintre ei au jinduit după orele de la școală, când puteau să mai vorbească cu un coleg, cu un profesor, puteau să ia o pauza de acasă.

Liceul este dat în folosință în anul 1976, având în momentul de față 45 de ani de folosință neîntreruptă. Fiind localizat în mediul rural, mereu resursele direcționate înspre unitatea școlară au fost insuficiente, ele fiind îndreptate înspre alte priorități. Deoarece activitatea economică a fost diminuată în timp, fiind desființate facilități de producție precum fabrica de zahăr, care exista de pe la anul 1876, comuna a sărăcit, iar posibilitățile materiale sunt acum precare, acoperind doar ceea ce este foarte stringent. În timp, materialele din care a fost făcut acoperișul au îmbătrânit, au pierdut din calități și de ceva timp apa se infiltrează, curge, mai bune zis, ajungând să umezească tavanul claselor de la ultimul etaj, să provoace igrasie și să pună probleme de sănătate elevilor.

Așa cum se vede din fotografii, țigla metalică s-a deteriorat, s-au format spații mari între țigle, chiar dacă s-a mai încercat acoperirea acestor spații cu spumă, soluția nu este eficientă. În timp, din cauza diferențelor mari de temperatură înregistrate, a precipitațiilor, s-a ajuns ca apa să pătrundă în podul clădirii, să ajungă la plafonul claselor de la etajul doi și să provoace infiltrații serioase. Problemele cele mai mari sunt toamna și iarna, când pereții se usucă greu. Nu este nevoie să argumentăm de ce este nevoie de schimbarea acoperișului, deoarece se înțelege că întreaga clădire poate fi afectată de infiltrațiile cauzate de ploi și de topirea zăpezilor. Cum să faci ore, dacă tavanul este umed, picură, se desprind bucățele de tencuială? Chiar dacă peste vară mai reparăm pereții, această muncă este sortită eșecului pentru că toamna și iarna o luăm de la capăt.

Am avea nevoie de țiglă metalică, în special, precum și de materiale lemnoase (scândură și bârne) pentru a le înlocui pe cele care putrezesc. Suprafața totală a acoperișului este de 1050 mp.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: LICEUL TEHNOLOGIC „JACQUES M. ELIAS”
 • Localitatea Sascut
 • Persoana de contact: Dascalu Aurelia
 • Telefon: 0754096944
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: dascalu_aurelia
Localizare

Sascut 607520, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 21/07/2023, Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 14.764 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Acoperișul Liceului Tehnologic Jacques M. Elias are nevoie de reabilitare
  Despre intervenție:
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)