• Elevi impactați: 263 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița deține 30 de calculatoare vechi, mai vechi de 10 ani, depășite, defecte unele, propuse anul acesta spre casare deoarece nu se pot folosi. Sunt singurele device-uri de pe care elevii școlilor noastre ar putea practica cele învățate la cursurile de T.I.C. și nu numai. Doar că sunt inutile, iar copiii învață despre calculatoare și minunile pe care le pot realiza cu acestea doar teoretic, nu și practic. În perioada pandemiei, când cursurile au fost online, profesorii au ales să predea de acasă, cu propriile lor laptopuri, deoarece școala nu putea să le ofere aparatura necesară.
Nici nu putem să visăm la videoproiectoare sau table interactive.... În școală există un singur videoproiector și două laptopuri care funcționează încetinit din cauza softurilor depășite.
Ne-am dori calculatoare pentru elevi, laptopuri, videoproiectoare, table interactive la clase, dar pentru noi deocamdată aceste lucruri au fost doar visuri, deși ne-am dori un învățământ atractiv, de calitate și ne străduim pentru acest lucru doar cu ce avem...
Am dori 30 de calculatoare, dacă este posibil.

Demersuri realizate

Deocamdată este în derulare un proiect în curs de implementare de către Primăria Sulița, prin care se dorește achiziționarea de tablete pentru toți elevii școlii pentru ca aceștia să poată să participe toți în condiții bune la cursuri online. Școala folosește ca platformă oficială platforma G-Suite.
S-au făcut de-a lungul timpului numeroase sesizări către Primărie pentru faptul că aparatura școlii necesită o reală îmbunătățire, dar mereu ni s-a spus că este o mare lipsă de fonduri și nu este acest lucru o necesitate urgentă.
Domnul primar actual își dorește să susțină școala, este conștient de valoare educației, de aceea a implementat și proiectul de achiziționare de tablete. Era urgența maximă. Sunt multe de făcut și nu pot fi rezolvate toate odată doar cu sprijinul financiar al primăriei.
De aceea apelăm la ajutorul persoanelor care susțin educația, sunt conștiente de faptul că elevii merită să aibă parte de un învățământ performant, de calitate, indiferent dacă sunt din mediul rural sau urban.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița
 • Localitatea Sulita
 • Persoana de contact: Gavril Simona - Cătălina
 • Telefon: 0231573144
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: simona_gav
Localizare

Sulița, str. Principală, Nr. 63

Modul Test
1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Modul Test
1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Adumitroaie Ștefania
  mai 10, 2022 at 6:55 am

  Mult succes!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Subscription Form (#6)

Cazuri similare în care te poți implica