• Elevi impactați: 120 elevi
 • Grupa de învățământ: Școală profesională
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Profesională Sfântul Apostol Andrei Smârdan
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Ținând cont de situația actuală, dotarea școlii cu dispozitive de tip PC și laptopuri ar fi imperioasă. Ne-ar ajuta enorm în procesul educațional. Foarte puțini copii dispun acasă de astfel de device-uri. Cei mai mulți provin din familii cu situație materială precară. Trăim în mileniul informaţiei, iar prezenţa computerului şi a tehnologiei în viaţa noastră este deja un lucru firesc. Oricine are un PC mai mult sau mai puţin performant, iar interesul pentru tehnologia informaţiei creşte constant, odată cu dezvoltarea (exponenţială) a acesteia. Deoarece cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumuleze în şcoală a crescut semnificativ în ultimii ani (şi este în creştere), elevul din ziua de azi se orientează către utilizarea computerului ca un mijloc de informare şi de asistare în procesul de învăţare. Surse de informaţie precum internetul şi programele educaţionale sunt din ce în ce mai folositoare, numărul de utilizatori ai Internet-ului şi solicităriile pentru soft educaţional aflându-se în ascensiune.

Demersuri realizate

S-au depus proiecte, însă pentru moment fără nici un rezultat. În anul școlar 2020-2021, am dorit să facilităm accesul la educație al elevilor beneficiari direcți ai proiectelor noastre, precum și al cât mai multor elevi din mediul rural, prin dotarea școli cu calculatoare, laptopuri sau tablete, cu acces la internet. Ținând cont de provocările apărute în ultima perioadă, atât la nivelul societății cât și la nivelul școlii, cât și de gradul scăzut de digitalizare și tehnologizare a școlilor de la sate, considerăm că un astfel de sprijin este absolut necesar, ca parte a demersurilor de combatere a abandonului școlar. Impactul crizei generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra sistemului de educație a reliefat și a adâncit una din problemele majore, existentă și anterior acestei crizei, și anume cea a lipsei accesului la educația digitală, una din cauzele principale fiind lipsa computerelor și a echipamentului IT din școala românească și mai nou, odată cu criza, din locuințele elevilor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Profesională Sfântul Apostol Andrei Smârdan
 • Localitatea Suharau
 • Persoana de contact: Luca Ovidiu Lucian
 • Telefon: 0759126543
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Lucian Ovidiu Lucian
Localizare

Aleea Smârdan 717366, Botoșani, România

Modul Test
0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Modul Test
0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica