• Persoane afectate: 30 de copii ucrainieni
 • Refugiați: 30
 • Unitatea scolara unde se vor strânge donațiile:Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" Unirea
 • Nevoi menționate: Cărți, Rechizite
Problema sesizata

Avem in școala 30 de copii ucrainieni, cazați la Mănăstirea Dumbrava din comuna Unirea, județul Alba. Majoritatea sunt aici fără părinti și provin din medii dezavantaje unde au frecventat putin școala.
Prioritatea noastră acum este ca acești copii sa învețe limba romana pentru a putea participa eficient la orele de curs. Am avea nevoie de rechizite și caiete de lucru de nivel clasa pregătitoare și clasa I (pentru a-i ajuta sa învețe limba romana) precum și de voluntari care sa cunoască limba ucraineana/rusa și care sa ne ajute sa ii învățam limba romana (fie in cadrul școlii fie in cadrul Mănăstirii Dumbrava).
Momentan am obținut prin sponsorizare la nivelul comunei 30 de caiete de lucru de limba romana clasa pregătitoare și avem un preot voluntar care vin din județ sa ii învețe limba romana de doua ori pe săptămâna. Cea mai mare nevoie este in cadrul structurii noastre Scoala Primara Dumbrava unde avem 20 de preșcolari și elevi ucrainieni, restul de 27 de elevi și 8 preșcolari din cadrul structurii fiind copii orfani sau in plasament din cadrul Așezământului "Sf. Veronica" Dumbrava.
Necesar produse:
30 ghiozdane
30 penare echipate
100 creioane de scris
100 pixuri
30 seturi de creioane colorate
30 radiere
30 ascuțitori
60 caiete tip I
60 caiete tip II
60 caiete dictando
60 caiete matematica
60 plastilina
30 blocuri de desen
30 de seturi de hârtie glasata
30 pensule
30 acuarele
30 forfecuțe
10 topuri de hârtie
30 de caiet de lucru (limba romana si matematica) de nivel clasa pregătitoare și clasa I
20 cărți de colorat
cărți de povesti de nivel grădinița/ciclul primar
5 dicționare bilingve ucrainian-roman
Link-ul către necesarul de produse pe care il vom actualiza constant: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vdGPeJIAUeUDUVYpFd-SfzeC5cBQZhncKBcbE5ZURsk/edit?usp=sharing

Detalii de contact
Localizare

Unirea, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 03/06/2022, BOSCH , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 7.500 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala Gimnazială “Avram Iancu” Unirea are nevoie de rechizite pentru elevii ucrainieni – Unirea, județul Alba
  Despre intervenție:

  Compania BOSCH a venit în ajutorul elevilor ucraineni donând rechizitele necesare astfel încât aceștia să își poată continua studiile.

  .

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Alba sau din regiunea Transilvania.

  Cazuri similare în care te poți implica