• Persoane afectate: Copii
 • Refugiați: 8
 • Unitatea scolara unde se vor strânge donațiile:Școala Gimnazială ”Gellert Sandor” Micula
 • Nevoi menționate: Cărți, Manuale, Rechizite
Alte nevoi identificate
Materiale specifice predării limbii ucrainene (planșe, tablouri...) , rechizite școlare pentru copiii refugiați ( 26 ).
Problema sesizata

Școala Gimnazială ”Gellert Sandor” Micula este situată în proximitatea graniței cu Ucraina. Din acest motiv în școală avem un număr de 163 de elevi care studiază limba ucraineană și un număr de 26 de preșcolari care sunt înscriși la grupă cu predare în limba ucraineană. În condițiile actuale care sunt impuse de conflictul din țara vecină Ucraina un număr de 7 elevi refugiați au găsit în școala noastră posibilitatea și șansa să studieze. Dorim să menționăm faptul că numărul copiilor refugiați este în creștere , drept urmare ar fi necesar și util un spațiu pentru studierea limbii și culturii ucrainene. În acest context, crearea unui cabinet de limbă ucraineană ,ar reprezenta un plus pentru sistemul educațional local deoarece s-ar realiza un spațiu utilizat atât pentru studierea limbii ucrainene cât și pentru desfășurarea altor activități pentru acești copii: ore de remediere, jocuri menite să-i integreze mai bine în școala noastră, recreere, meditație, vizionare de filme, activități comune cu părinții , copiii și cadrele didactice.

Școala noastră dispune de clase dotate cu bănci și scaune pentru elevi, un biblioraft și o catedră. S-au făcut reparații capitale atât în exterior cât și în interiorul clădirii nemaiavând fonduri pentru dotarea cabinetelor. Ar fi necesar să completăm sala de clasă cu materiale specifice predării limbii ucrainene (planșe, tablouri...) , rechizite școlare pentru copiii refugiați ( 8).

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ”Gellert Sandor” Micula
 • Localitatea Micula
 • Persoana de contact: Dobos Csaba
 • Telefon: 0746890798
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Scoala Micula
Localizare

Strada Principală 98, Micula, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 16/05/2022, BERGERAT MONNOYEUR SRL , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 2.380 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala Gimnazială ”Gellert Sandor” Micula are nevoie de rechizite școlare pentru 10 elevi ucrainieni
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Satu-Mare sau din regiunea Maramures.

  Cazuri similare în care te poți implica