• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu, Școală profesională
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” Sascut
 • Nevoi menționate: Autobuz școlar
Problema sesizată

Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” Sascut, fiind singurul liceu cu profil agricol din județul Bacău, școlarizează elevi atât din mediul rural cât și mediul urban, din medii sociale diverse și cu situații școlare extrem de diferite. Instituție cu vechi tradiții în formarea elevilor oferă o pregătire preponderent în domeniul agricol, economic și mecanic, asigurând o educație care să corespundă cerințelor comunității locale și nevoilor educabililor.

Cea mai importantă investiție care trebuie făcută într-o comunitate este în copii, deoarece ei reprezintă viitorul. Indiferent de locul unde s-au născut, de abilitate sau dizabilitate, de situația economică a familiei, de gen și etnie, toți copiii au dreptul la educație de calitate.  In calitate de oameni, tot ceea ce dorim cu adevărat este un sentiment de comunitate și de apartenență, și cred că o școală poate oferi atât pentru copii, cât și pentru adulți aceste lucruri.

Nu există un argument destul de puternic care să-i determine pe copii să creadă în școală. Nu când le vorbești unor copii care n-au masa zilnică asigurată. Din cei 390 de elevi ai liceului, cei mai mulți vin din comunele de lângă Sascut. Mersul la școală este o problemă reală pentru mulți din elevii liceului (sunt elevi care trebuie să facă naveta zilnic în condiții dificile de transport, cu microbuze/autobuze vechi, aglomerate, nemodernizate sau care îi lasă să aștepte în frig). Conform datelor din școala noastră peste 100 de elevi fac naveta zilnic către unitatea de învățământ din diferite
locații ale comunei si chiar din comunele învecinate.  Mulți elevi se trezesc foarte devreme, străbat ulițele satului și, apoi, așteaptă  microbuzul școlar (singurul existent la ora actuală). Zilnic, un singur microbuz școlar cu numai 16 locuri deservește transportul a peste 80 de elevi către liceul nostru; în aceste condiții elevii sunt aduși în ture la școală, fiind nevoiți să se trezească mai devreme, iar cei care nu prind mijlocul de transport sunt nevoiți să se deplaseze pe jos sau cu alte mijloace de transport locale.

Elevii noștri își doresc doar să ajungă în siguranță și la timp la școală, aceasta fiind dorința lor cea mai mare. Mai mult decât atât, rezultatele obținute de elevii noștri la concursurile școlare și competițiile sportive au fost remarcate la nivel județean și chiar național, școala însemnând pentru ei locul în jurul căruia se adună pentru ei toate lucrurile bune și construiesc, proiectează viitorul.

Dragostea pentru adevărul științific, pentru studiu, pentru corectitudine a fost ceea ce m-a îndreptat către matematica. Am terminat facultatea de matematică și de 32 ani sunt profesor la Liceul Tehnologic „ Jacques M. Elias” Sascut. Ca profesor  vreau  să inspir oamenii mari de mâine, să modelez minți și suflete, să zâmbesc și să presar câte puțin din mine fiecărui copil.

Viața este mai frumoasă și mai ușoară atunci când trăiești cu o speranță. Speranța mea este că visul elevilor de la liceul din Sascut, va deveni realitate.

Demersuri realizate

Pentru a asigura transportul elevilor, nu doar din dorința de a asigura un grad de confort pentru elevi ci și din dorința de a le asigura tot sprijinul pentru finalizarea studiilor liceale, deoarece din cauza dificultăților materiale cu care se confruntă multe familii, a crescut gradul de abandon școlar,  situație îngrijorătoare deoarece afectează viitorul copiilor și lipsa unei educații nu face decât să-i condamne la sărăcie, conducerea liceului a înaintat unității administrativ-teritoriale, începând cu anul 2014, numeroase adrese pentru procurarea unui mijloc de transport pentru elevi. De asemenea s-au făcut solicitări si la Ministerul Agriculturii.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” Sascut
 • Localitatea Sascut
 • Persoana de contact: Maria Pascu
 • Telefon: 0234280561
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Maria Pascu
Localizare

Strada Principală, nr. 645, comuna Sascut, județul Bacău, cod poștal 607520

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica