• Elevi impactați: 843 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Sascut
 • Nevoi menționate: Autobuz școlar
Problema sesizată

Școala Gimnazială Sascut are nevoie de 2 microbuze școlare! Deviza Școlii Gimnaziale Sascut este ,,O școală pentru fiecare!”, propunându-și să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor din comunitate, la formarea personalității lor, la profesionalizarea și la integrarea socială.

Școala Gimnazială Sascut are personalitate juridică, fiindu-i arondate 3 structuri la care profesează aproximativ 60 de cadre didactice, majoritatea cu gradul didactic I ce îndrumă 843 de copii (învățământ preșcolar, primar și gimnazial). De-a lungul timpului, unele grădinițe și scoli au fost desființate, elevii fiind nevoiți sa facă naveta către cele mai apropiate unități de învățământ din cadrul PJ-ului. Însă nimic nu le poate sta în cale când este vorba de educație, nici măcar cei 4 - 7 km pe care ar trebui să-i străbată, indiferent de intemperiile vremii, pe jos sau, în cel cel mai fericit caz, cu microbuzul școlar care deseori este defect din cauza uzurii și a suprasolicitării.

Cele 2 microbuze, achiziționate cu mult timp în urmă, sunt depășite din toate punctele de vedere. Au urme vizibile de rugină, scaune lipsă și deteriorate, piesele de schimb nemaiputând fi reparate, iar achiziționarea lor ar depăși mult prea mult valoarea sau negăsindu-se pe piață. Cu alte cuvinte, acestea zac mai mult timp în service-uri auto sau în curtea școlii, decât ar ajuta la transportul elevilor, atât de necesar, încât aceștia sunt nevoiți să străbată drumul până la școală pe jos sau cu alte mijloace.

De menționat este faptul că aceste microbuze nu deservesc doar deplasarea elevilor către școli, ci sunt solicitate pentru diferite excursii, activități culturale, competiții sportive, concursuri județene, etc.

Unii copii își doresc telefoane, jocuri, laptop-uri, iar suflețelele din Sascut nu doresc decât să aibă acces la o educație de calitate pentru a-și putea făuri un viitor normal. Ei își doresc doar să ajungă în siguranță și la timp la școală, aceasta fiind dorința lor stringentă. Mai mult decât atât, rezultatele obținute de elevii noștri la olimpiadele școlare, competiții sportive și la examenele naționale au fost remarcate la nivel județean și chiar național, fiind evidentă voința de reuși în viață.

După terminarea facultății, viața m-a îndreptat către Sascut, îmbrățișând frumusețile, dar și neajunsurile unui cadru didactic începător. Am străbătut zi de zi, pe jos, distanța dintre Sascut și Sascut-Sat, de aproximativ 9 km și mi-am propus să fac o schimbare, atunci când voi avea ocazia, ca elevii să beneficieze de condiții optime. Astăzi, după 35 de ani de carieră, mă aflu tot la Sascut cu același gând de a veni în sprijinul copiilor, de a le oferi oferi o șansă la educație. Disciplina pe care o predau, matematica, reprezintă una dintre ferestrele pe care a trebuit să o deschid larg, să le dezvolt copiilor competențele necesare, să îmbin și să adaptez strategiile la nivelul de înțelegere al tuturor. Faptul că mă întâlnesc cu elevii de ieri, azi- doctori, ingineri, preoți, profesori, polițiști, respectiv zugravi, șoferi, OAMENI pe care se poate baza societatea și îmi mulțumesc pentru modul în care mi-am adus aportul într-o infimă parte la formarea lor, mă onorează.

Prin urmare, visul de la începutul carierei mele a devenit visul elevilor din comuna Sascut, județul Bacău, mijlocul de transport fiind un factor necesar în formarea armonioasă a viitorilor adulți.

Demersuri realizate

De-a lungul timpului, s-au făcut numeroase demersuri la Inspectoratul Școlar Județean Bacău pentru achiziționarea unor microbuze școlare cu un număr mai mare de locuri, însă nu s-a concretizat, cererea fiind depășită, atât la nivel județean, cât și național. De asemenea, solicitări au fost în mai multe direcții, însă niciunde bugetul nu a permis achiziționarea acestor mijloace de transport, costurile fiind prea ridicate.

Părinții solicită, an de an, transportul elevilor cu microbuzele școlare, majoritatea neavând posibilitatea de a-și aduce copiii la școală, iar în comună nu există mijloace de transport publice.

Video
Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Sascut
 • Localitatea Sascut
 • Persoana de contact: Pascu Ion
 • Telefon: 0744839465
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Matematica
Localizare

Pînceşti 607523, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica