• Elevi impactați: 360 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceu Tehnologic Jacque M. Elias
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune
Problema sesizată

Problema cu care ne confruntăm este cea a mobilierului școlar cu care sunt dotate sălile de clasă. Mobilierul, cu scaun și masă individuală, este foarte vechi, construit din PAL și profil metalic asamblat prin sudură. Blaturile meselor s-au deteriorat, foliile lemnoase aglomerate din care sunt făcute se desprind, se rup și se așchiază, ceea poate provoca probleme elevilor.

Scaunele au blatul și spătarul din același material, care este exfoliat, unele spătare având chiar bucăți întregi desprinse.
De-a lungul timpului, profesorii diriginți și elevii au mai încercat să mai facă reparații prin forțe proprii, dar soluțiile au fost doar pentru îmbunătățirea aspectului, deoarece nu au fost posibilități pentru a face mai mult. Au fost șmirgheluite și lăcuite blaturile chiar de către elevi.

În orice caz, acestea sunt măsuri temporare, care nu tratează cauza și care nu rezolvă problema principală, respectiv problemele de sănătate care apar la adolescenți. Datorită faptului că dimensiunile meselor și scaunelor nu sunt adecvate staturii unor elevi de liceu, ci pentru gimnaziu (clasele I-IV), elevii au o poziție defectuoasă în bancă, manifestă dureri și probleme de postură a coloanei vertebrale, adică cifoză, lordoză, scolioză, care se pot croniciza și crea probleme de sănătate pe termen lung. Mai mult, din cauza faptului că scaunele nu sunt potrivite pentru statura lor, elevii stau cu fața prea apropiată de caiet, iar asta duce la probleme oftalmologice.
Îmbinările metalice de la scheletul mobilierului nu mai rezistă, se deformează, deci mesele și scaunele sunt „șchioape”, se pot răsturna și crea situații periculoase.

Demersuri realizate

Cele mai multe dintre bănci și scaune nu au mai fost schimbate din anii '70. Nu am avut până acum posibilități sau ajutor în acest sens despre care să detaliem, însă avem un plan bine trasat pentru felul în care vom aborda lucrurile dacă vom primi o sponsorizare.

Soluționarea problemei nu este foarte complicată: este necesar un alt mobilier, potrivit ca dimensiuni pentru elevi de liceu, deci cu o altă înălțime pentru mese și scaune, decât cea pe care o au actualele piese ce sunt folosite în clase. Am
efectuat un necesar și am numărat 10 săli de clasă, cu o medie de 25 de bănci+ scaune individuale.

Pașii ar fi următorii:

 1. Identificarea unui furnizor de mobilier școlar, care să aibă mese și scaune
  potrivite pentru elevi de liceu și care să fie suficient de rezistente;
 2.  Calcularea bugetului necesar;
 3.  Stabilirea modului de livrare și a cheltuielilor de transport;
 4.  Eliberarea claselor de vechiul mobilier;
 5.  Dotarea claselor cu noul mobilier

Schimbarea mobilierului școlar nu necesită lucrări premergătoare deosebite, nici aprobări de la autoritățile locale. Școala poate face prin forțe proprii evacuarea mobilierului vechi și identificarea unor soluții de valorificare a acestuia (recuperarea materialului metalic și valorificarea acestuia, valorificarea deșeurilor lemnoase de la mesele și scaunele deteriorate total, iar cele care mai pot fi utilizate, vor putea fi donate unei școli gimnaziale). Va fi nevoie de un contract de livrare între unitatea școlară și furnizor, precum și stabilirea termenelor de livrare, dacă mobilierul va sosi în loturi.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principală 645, Sascut, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 19/07/2021, AUCHAN ROMANIA SA , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 40.000 lei, exprimată prin Achizitii directe.
  Liceul din Sascut, județul Bacău are nevoie de bănci și scaune noi
  Despre intervenție:

  Compania Auchan a auzit despre alerta liceului din Sascut la o lună după ce aceasta a fost publicată și au fost incredibil de impresionați de povestea de viață a Aureliei. Câțiva reprezentanți ai companiei au vizitat liceul pe 19 iulie 2021 și au cunoscut câțiva profesori, dar și o parte dintre elevii liceului. Cu această ocazie au fost intalate și primele 83 de seturi de bănci și scaune, mobilând astfel 4 clase.

  Pentru a mobila și restul claselor, Auchan a pornit într-o campanie Back To School, prin care 10% din vânzările liniei de rechizite școlare ecologice din 2021 sunt donate direct către Liceul Tehnologic Jacque M. Elias.

  Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 77 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 68 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent. Pe www.auchan.ro, Auchan prezintă peste 25.000 de produse, clienții având posibilitatea de a intra în posesia comenzilor plasate online fie prin ridicare din magazin – Click&Collect, din parcarea magazinului – Auchan Drive sau prin livrare la domiciliu standard sau expres. În 2021, Auchan a obținut medalia Customers’ Friend și statutul Customers’ Friend – Superior Excellence, confirmând calitatea excelentă a relațiilor cu clienții săi. Toate magazinele, depozitele și birourile gestionate de Auchan dețin certificarea Safe Guard care confirmă respectarea și implementarea corectă a celor mai bune practici de siguranță împotriva răspândirii COVID-19. 

  Link website: https://www.auchan.ro/store/home

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica