• Elevi impactați: 12 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:LICEUL TEHNOLOGIC CAROL I -VALEA DOFTANEI
 • Nevoi menționate: Laptop
Problema sesizată

Învățătoare la Teșila, județul Prahova, are nevoie de laptop la clasă

In activitatea didactica este foarte importanta impletirea mijloacelor moderne cu cele clasice care se completeaza unele pe cealalte, dar si priceperea cadrului didactic in ceea ce  inseamna metode moderne si tehnologie. Utilizarea tehnologiei in procesul instructiv -educativ a devenit o necesitate dar si o incercare de adaptare la noile cerinte ale societatii si ale elevilor.

Un instrument important pentru toate activitatile scolare de la clasa, si nu numai, este laptopul. Acesta poate face activitatea de la clasa foarte atractiva atat la orele de Limbă si Comunicare, Matematica, Educatie muzicala si altele, dar si in cadrul unor activitati culturale desfasurate cu ocazia diferitelor evenimente. In cadrul  materiilor din orar putem folosi softuri educationale cu ajutorul carora elevii isi imbogatesc cunostintele pe care le pot pune in practica cu ajutorul unor jocuri. Astfel ei si-au exprimat dorinta de a avea un laptop in clasa pe care sa-l foloseasca de cate ori au nevoie in cadrul orelor.

În 2021 este deja imposibil să mai desfășori ore atractive pentru elevi în lipsa unor dispozitive de bază la clasă, precum laptopurile, care constituie de fapt un minim necesar pentru a menține atenția noilor generații.

Demersuri realizate

Cumva fortati în spiritul tehnologiei datorita pandemiei care ne-a dus la invatare online, ne-am dat seama cat de important este sa avem dispozitivele necesare desfasurarii acestor activitati. Pentru acest lucru am incercat sa atragem diferiti sponsori prin organizarea unui program artistic dedicat Nasterii Domnului pe care sa-l desfasuram la Caminul Cultural din localitate elevii fiind foarte incantati de aceasta activitate sperand ca vor strange fondurile necesare pentru achizitionarea  de instrumente digitale.

Totul a devenit un vis care nu s-a implinit datorita faptului ca totul a fost pus sub restrictii datorita procentului mare de infectati cu virusul SARS-COV2 la momentul respectiv. Pierzand aceasta oportunitate, cautam acum orice forma, atat doamna invatatoare, cat si elevii, sa aducem un laptop si in clasa noastra.

Detalii de contact
Localizare

Calea Doftanei 377, Teșila, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă