• Elevi impactați: 15 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic Carol I
 • Nevoi menționate: Tablete
Problema sesizată

Clasa ,,Albinuțelor vesele” de la Liceul Tehnologic ,,Carol I”, Valea Doftanei, s-ar bucura dacă ar primi în dar tablete, deoarece nu au toți copiii. Sunt elevi pasionați de tehnologie și iubesc provocările. Încă de la clasa Pregătitoare, au lucrat pe telefonul și tableta doamnei învățătoare sau pe telefonul altui coleg. Cunosc foarte multe aplicații digitale: Kahoot, StopMotion, Quik, ChatterKid, WordCloud, WordArt, pe care le pot îmbina în activitățile școlare.

De exemplu, le place să fie evaluați în Kahoot. Sunt foarte încântați și așteaptă cu nerăbdare noutăți. Ne-ar fi de mare ajutor aceste tablete, în cadrul evenimentului pe care urmează să-l desfășurăm în luna octombrie ,,O călătorie prin Europa cu Minecraft”, apoi în cadrul proiectelor Etwinning, cu parteneri din alte țări, dar și în activitățile desfășurate zi de zi, în cadrul orelor de curs. În acest an școlar, ne-am alăturat proiectului ,,The All Star gang”. Vom explora împreună cu elevii, prin diferite activități, cum ne putem ajuta reciproc și cum să dezvoltăm o relație frumoasă cu oamenii din jurul nostru, dar și cu natura.  Pe tot parcursul anului, copiii se vor conecta cu alte țări participante, vor cunoaște limba, cultura și vor raporta activitățile desfășurate în timpul proiectului la școală.

Fac parte din comunitatea Îndreptar Digital, am finalizat cu succes cursurile ,,Îndreptar Digital,” ,,Profesor în online” și ,,Intensiv de educație digitală”. Cred că tehnologia digitală este esențială în procesul de învățare și am găsit cele mai potrivite metode de a îmbina educația cu tehnologia. Datorită acestui lucru, am fost numită Ambasador Îndreptar Digital.

Copiii mei sunt foarte încântați și fericiți atunci când îmbinăm tehnologia în sala de clasă.  Vor permanent să învețe lucruri noi, să programeze, să creeze jocuri și, de aceea, încerc să îi sprijin permanent. Noi, profesorii, suntem facilitatori ai elevilor în activitatea de învățare, de aceea, trebuie să îi pregătim pentru meseriile viitorului.

Demersuri realizate

Permanent ne-am preocupat să căutăm soluții, dar părinții nu dispun de resurse financiare. Mă gândesc că ajutându-mă de tablete, copiii vor avea acces la informații utile, pe înțelesul lor, la resurse educaționale deschise.

Mă bucur nespus că pot face o asemenea alertă, poate cineva ne ajută să continuăm proiectele la care ne-am înscris și care urmează să le derulăm, să ne perfecționăm cunoștințele digitale și cu ajutorul tabletelor să devenim specialiști digitali.

Detalii de contact
Localizare

Calea Doftanei 377, Teșila, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă