• Elevi impactați: 40 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Gradinița cu Program Normal nr. 2 Sohatu
Problema sesizată

Din cauza lipsei spațiului dar si a numărului relativ mic de preșcolari, Grădinița cu Program Normal nr. 2 din Sohatu funcționează cu o grupă mixtă formată din 40 de copilași minunați cu vârste între 3 si 6 ani. Pentru această grupă avem repartizată o educatoare care nu poate desfășura activități cu ei decât în interior. Impreună cu ingrijitorul de la școala, doamna educatoare se preocupă si de curățenia spatiului din curte.

Deși este un spațiu mic, fiind o grădinită de sat, problemele cu care ne confruntăm în Sohatu se agravează de la an la an fără a se investi fonduri in aceasta structură. Din păcate, locul care ar trebui să se numească  ,"spațiu de joacă" sau "loc de recreere " care să răsune de freamătul și bucuria copilașilor, este neamenajat, neprietenos și din acest motiv nu mai este folosit de ceva vreme din cauza gradului de uzură avansat. Doar câteva tobogane vechi și un balansoar inutilizabil sunt martori ai faptului că preșcolarii nu iși pot desfășura activitatea și în aer liber.

Demersuri realizate

Despre starea de degradare a spațiului de joacă din curtea grădiniței au fost informate autoritățile locale încă de acum câtiva ani, dar din păcate lucrurile au mers din rău în mai rău.

Lipsa fondurilor specifice mediului rural, lipsa proiectelor în vederea amenajării spațiilor de joacă au făcut ca acest spațiu educațional care trebuia să atragă copiii de orice vârstă să devină mai degrabă sumbru și neprietenos.

Ne dorim din suflet să le dăm motive de bucurie, reabilitând locul de joacă al Grădiniței cu Program Normal nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Gradinița cu Program Normal nr. 2 Sohatu
 • Localitatea Călăraşi
 • Persoana de contact: Niculescu Daniela
 • Telefon: 0729719289
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Dana Nic
Localizare

Sohatu, Călărași County, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 12/05/2023, INDITEX , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 30 lei, exprimată prin .
  Grădinița din Sohatu, județul Călărași are nevoie de un loc de joacă
  Despre intervenție:
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)