• Elevi impactați: 28 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teologic Episcop Melchisedec Roman
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Videoproiector
Problema sesizată

Pentru mai buna înțelegere a necesității achiziționării acestui produs vă facem cunoscut faptul că școala noastră, respectiv catedra AMG este parte integrantă a Liceului Teologic ,,Episcop Melchisedec” din Roman, județul Neamț, str. Alexandru cel Bun nr.2.

Liceul Teologic „Episcop Melchisedec" din Roman, este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ liceal din centrul Moldovei, fiind înfiinţat în anul 1858 şi reprezentând de-a lungul istoriei o sursă de unde tinerii s-au putut împărtăşi din tezaurul învăţăturilor de credinţă ale Bisericii.

Liceul Teologic „Episcop Melchisedec" este acum o instituţie recunoscută pe plan local şi naţional pentru valoarea intelectuală şi morală pe care o oferă elevilor ei. Absolvenţii seminarului nostru au dat rezultate pe măsura pregătirii desfăşurate în şcoală. Mulţi din absolvenţii noştri sunt preoţi, diaconi, solişti de operă, dirijori. Având în vedere condiţiile sociale actuale ca şi evoluţia spirituală a omului, această unitate de învăţământ teologic are o frumoasă perspectivă de dezvoltare pentru formarea noilor generaţii ale clerului.

Personalul didactic al acestei şcoli, investit cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim Giosanu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost şi este preocupat permanent de evoluţia intelectuală şi spirituală a tinerilor care doresc să se implice în mod activ la viaţa Bisericii și  a comunității.

Din anul 2012 unitatea are inclus în planul de școlarizare alături de teologie pastoral, profilul ghid turism religios, la cursurile căreia accesul nu presupune restricții de gen sau confesiune. Iar din 2014 s-a instituit o nouă formă de învățământ postliceal, cu specializarea asistent medical generalist.

Clasa II A, a Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Liceului Teologic ,,Episcop Melchisedec” din oașul Roman, județul Neamț cu un efectiv de 28 de elevi, are nevoie de un videoproiector pentru mai buna desfașurare a orelor de specialitate "Asistent medical generalist," în cadrul căreia să exemplificăm cât mai mult prin filmulețe video ceea ce este necesar de știut ca și tehnici și manevre în practica medicală. În plus, ne-ar ajuta mult un laptop pe care să îl putem folosi la clasă, împreună cu videoproiectorul.

Ce ne-a determinat să apelăm la ajutorul acestei platforme este faptul ca noi clasa II A din resurse proprii și ajutorul unor oameni apropiați ai elevilor clasei, au ajutat financiar și material la renovarea și redotarea clasei cu banci si scaune noi, dar din motive care se înțeleg nu am reușit să achiziționăm și un videoproiector care ne este foarte necesar clasei. de aceea apelăm la ajutorul și bunăvoința dumneavoastră, multumindu-vă anticipat pentru rezultat.

Demersuri realizate

După cum am prezentat și în materialul anterior, precizând faptul că renovarea clasei și dotarea cu mobilierul necesar sau realizar cu ajutorul donațiilor facute de  elevii clasei (țin să menționez că elevii sunt adulți cu locuri de muncă marea majoritate) și alte persoane cunoscute și binevoitoare, s-a reușit renovarea clasei și dotarea cu mobilierul necesar.

Dar din motive financiare si lipsa resurselor de finantare proprie a liceului, nu am reușit să achizitionăm si un videoproiector necesar unei mai bune desfașurări a orelor cu ajutorul acestui dispozitiv, care ne ajută prin intermediul calculatorului.

Din cauza pandemie de coronavirus care după cum bine știți și fiecare a simțit prin propria experiență impactul care l-a avut asupra intregii populații și a tuturor activităților desfășurate de fiecare în parte, învățămantul în special a fost supus unei mari încercări și provocări. Mai întâi închiderea școlilor, iar mai apoi obligativitatea învățământului online.

Pentru toate formele de învățământ  provocarea a fost mare, cu plusurile și minusurile învățământului online dar, părerea mea este că pentru învățământul postliceal sanitar, lipsa posibilităților de a se efectua orele de învățământ clinic în spital, a fost o lovitură puternică cu efecte pe termen lung în  formarea experienței elevilor de a deprinde abilități și atitudini în procesul de nursing.

Achizitionarea acestui videoproiector si laptop al clasei ne facilitează nouă maiștrilor instructori responsabili de orele de învățământ clinic, să exemplificăm prin expunerea filmulețelor de pe youtube, a unor tehnici de nursing pentru mai buna înțelegere a elevilor.

Închei prin a vă mulțumi anticipat pentru ajutor.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Liceul Teologic Episcop Melchisedec Roman
 • Localitatea Roman
 • Persoana de contact: Chirițoiu Cătălina Monica
 • Telefon: 0752803761
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Monahia Irina
Localizare

Strada Alexandru cel Bun 2, Piatra Neamț, Județul Neamț, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 15/12/2021, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 2.566 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Specializarea „Asistent medical generalist” de la Liceul Teologic din Roman are nevoie de videoproiector
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Neamt sau din regiunea Moldova.

  Subscription Form (#6)