• Elevi impactați: 20 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ” Dimitrie Cantemir”
 • Nevoi menționate: Echipamente sportive
Problema sesizată

Jocul și mișcarea, ca disciplină de învățământ mai nouă în programa școlară, aduce pentru mine, ca învățătoare, mari provocări dar și satisfacții atunci când citești bucurie pe chipul piticilor. Prin joc, joacă și mișcare învățăm multe lucruri, consolidăm cunoștințele însușite în cadrul celorlalte discipline, ne asumăm roluri, respectăm reguli, ne distrăm și colaborăm, ceea ce face ca aceste ore să fie foarte îndrăgite de copii.
Cu toate acestea, școala nu ne pune la dispoziție materiale didactice, sala de sport nu este dotată mai deloc, lucru care îngreunează munca învățătorilor și care trebuie să improvizeze mereu pentru a găsi soluții atractive. De aceea am avea nevoie de astfel de materiale pe care să le folosim atât în clasă cât și în afara ei. Este vorba despre materiale ca: cercuri de plastic, jaloane, corzi, mingi, cutii pentru echilibru, garduri de plastic pentru săritura peste obstacole, veste pentru a deosebi echipele în timpul jocurilor, fileu pentru tenis, coș de baschet, etc.

Demersuri realizate

Nu am realizat alte demersuri, dar am folosit materiale reciclabile, cutii, pet-uri ca obstacole, jaloane, sfoară pentru realizarea careurilor sau a culoarelor de alergare, am folosit saci de rafie pentru sărituri, iar pe post de obstacole am folosit băncile din sala de sport care sunt destul de greoaie în ceea ce privește manevrarea lor. De asemenea, am apelat la ajutorul părinților pentru cumpărarea de mingi, de corzi, dar fiind din mediul rural cu posibilități oarecum reduse, nu pot abuza ori de câte ori am nevoie de astfel de echipamente.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Școala Gimnazială ” Dimitrie Cantemir”
 • Localitatea Com. Matca
 • Persoana de contact: POPA MIRELA
 • Telefon: 0761976793
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: POPA MIRELA
Localizare

Strada Principală, Matca, jud. Galați

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)