• Elevi impactați: 16 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Lisa
Problema sesizată

Elevii clasei a III-a au nevoie de materiale didactice atractive și personalizate. Pentru a-i stimula, a-i sprijini în întreg procesul educativ și a obține rezultate bune, modul în care se desfășoară orele depinde în mare măsură de mijloacele didactice folosite. Cei mai mulți copii din această clasă provin dintr-un mediu defavorizat: familie cu copii numeroși, părinți neimplicați în tot ceea ce înseamnă educația copilului.

Cinci dintre elevii clasei a III-a sunt elevi cu cerințe educaționale speciale (CES). Nevoile lor sunt diferite, deci au nevoie de material de lucru și sarcini de lucru diferite, personalizate. Ei au nevoie în permanență de activități dinamice care presupun pregătirea permanentă a materialelor.

Pentru a fi cât mai operativi, pregătirea acestora poate fi susținută de o multifuncțională color, folosită în timp util. Ea este unul dintre obiectele indispensabile unei învățătoare. Copiii clasei a III-a vor beneficia de fișe de lucru, planșe, desene, materiale destinate jocurilor didactice  pregătite cu ajutorul acestei imprimante-xerox. Ei au o situație financiară precară și nu își permit achiziționarea unor auxiliare; de aceea se vor pregăti numeroase fișe cu exerciții care să ajute la procesul de fixare-consolidare a cunoștințelor însușite.

Această imprimantă-xerox va fi folosită și la elaborarea materialelor necesare decorării sălii de clasă. Modul în care este amenajată sala de clasă sprijină desfășurarea activităților educative într-un climat optim (primitor, vesel, colorat, atractiv). Impactul vizual are o mare importanță asupra elevilor.

Pentru a putea achiziționa școala această imprimantă, este nevoie de o sumă de bani provenită destinată obiectelor de inventar. Din păcate, acești bani nu sunt alocați, deci e nevoie de o sursă externă de finanțare. Pe această cale, apelez la oameni mărinimoși și dornici să contribuie indirect la educația acestor copii!

Demersuri realizate

Părinții nu au puterea financiară de a contribui și dona această imprimantă și nici interesul (care este foarte scăzut față de întreaga activitate educativă).

Școala nu are bugetul necesar achiziționării unor obiecte de inventar. Legislația nu permite cumpărarea acestora din costul standard pe elev, deci unitatea de învățământ nu are posibilitatea de a cumpăra astfel de obiecte.

Aceasta deține o singură imprimantă color, aflată în secretariat. Ea este continuu solicitată de cele 17 cadre didactice ale școlii, deci este disponibilă relativ puțin timp pentru elaborarea materialelor necesare clasei a III-a.

Detalii de contact
Localizare

Lisa 507115, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 30/11/2021, Asociația Iia Călătoare , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 1.177 lei, exprimată prin Achizitii directe.
  Elevii clasei a III-a din Lisa, jud. Brașov au nevoie de o imprimantă/multifuncțională color
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica