• Elevi impactați: 17 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,Nicolae Stoleru'', Baia, jud. Suceava
Problema sesizată

Clasa pregătitoare din Baia, județul Suceava are nevoie de tablete, laptop și tablă smart

Avem mare nevoie de mijloace de tehnologie digitalizată în sala de clasă, pentru a desfășura lecții interactive, moderne, atractive pentru elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială "Nicolae Stoleru" din Baia, județul Suceava.

Provenind din mediul rural și din familii cu posibilități financiare reduse, unde mulți trăiesc din ajutorul social și alocații, nu au nici acasă telefoane, tablete sau laptopuri, pe care să exerseze abilitățile digitale. Însă lipsa de oportunități din partea familiilor de care aparțin nu ar trebui niciodată să îi împiedice pe acești copii să obțină o educație de calitate, să crească și să depășească această condiție în care se află.

La școală, ca profesor pentru învățământul primar, am adus până acum, de acasă, laptopul personal, pentru a realiza lecții deosebite. Eu sunt pasionată de domeniul tehnologiilor digitalizate, fiind Ambasador al Programului ,,Îndreptar digital'', pentru învățătorii din România. Cu seria anterioară de elevi, care acum sunt în clasa a V-a, am realizat multe produse digitale- chiar Resurse Educaționale Deschise, apreciate în mediul didactic din țară, dar și pe platforma eTwinning. Elevii menționați chiar au obținut câteva premii pentru proiectele lor realizate cu instrumente, aplicații și platforme digitale diverse. Doresc să le dezvolt si actualilor mei elevi abilitățile digitale, pentru o educație modernă, aliniată cu cerințele societății globale.

Menționez că și anul acesta, ca în toți ceilalți ani, am realizat toate materialele expuse în sala de clasă, pentru pavoazare, din surse proprii. Însă pentru a avea o educație modernă, în ton cu vremurile, avem nevoie de materiale la clasă ce nu sunt prevăzute în bugete și pe care un profesor nu le poate susține din resurse proprii. Avem, deci, nevoie de: 1 laptop pentru profesor, 17 tablete pentru elevi și 1 tablă interactivă pentru clasă.

Demersuri realizate

Am mai depus o dată un astfel de proiect, în anul școlar 2019-2020, la debutul școlii online, solicitând ajutor pentru dotarea cu mijloace digitale, însă nimic nu s-a materializat și alte proiecte au fost selectate.

Părinții foștilor mei elevi, care acum au trecut în clasa a V-a, având totuși o situație materială puțin mai bună decât cei de clasa pregătitoare, pe care i-am preluat acum, s-au mobilizat, cum au putut si au reusit să achizitioneze pentru familie, măcar câte un telefon pe care elevii au intrat online.

În anul școlar trecut, printr-un program guvernamental, ISJ, a oferit doar 3 tablete pentru elevii care aveau stringentă nevoie, astfel putând să ne desfășurăm orele online.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,,Nicolae Stoleru'', Baia, jud. Suceava
 • Localitatea Suceava
 • Persoana de contact: Gogu Mihaela
 • Telefon: 40746038370
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: MyhaelaGogu
Localizare

Strada Nicolae Stoleru, Baia, România

86 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

86 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Floricica Guta
  mai 8, 2022 at 12:31 am

  Consider ca digitalizarea sistemului educational ar trebui sa reprezinte un pilon de baza in dezvoltarea si evolutia scolara a elevilor, cu atat mai mult cu cat inca de la o varsta frageda acestia ar putea sa isi maximizeze capacitatea de absorbtie a materiei, a cunostintelor specifice fiecarei discipline intr-un mod placut, interactiv si inovator. Incurajez acest demers si apreciez implicarea dumneavoastra, dorindu-mi sa duceti la indeplinire obiectivele propuse!

 • Zara Silviu-Marian
  mai 6, 2022 at 9:23 am

  Sustin proiectul!

 • Viorica P
  mai 6, 2022 at 9:22 am

  Sustin proiectul d-nei. prof. inv. Gogu Mihaela! Pentru a asigura performanta in educatie este necesara tehnologia si modernizarea metodelor si procedeelor de invatare…

 • Vladut Alexandru
  mai 6, 2022 at 9:20 am

  Sustin educatia digitala si proiectul prezentat!

 • Sasu Flavia
  mai 6, 2022 at 9:19 am

  Sustin proiectul !

 • Maria T
  mai 6, 2022 at 9:17 am

  Sustin cauza

 • Roxana Lia
  mai 6, 2022 at 9:15 am

  Va sustin deoarece cred in viitorul copiilor nostri!

 • Liliana R
  mai 6, 2022 at 8:57 am

  Sustin educatia performanta!

 • Manea Ciprian
  mai 6, 2022 at 8:46 am

  Sustin proiectul.

 • Ionache Florentina
  mai 6, 2022 at 8:45 am

  Sustin proiectul deoarece fiecare scoala trebuie sa fie dotata cu tablete, laptopuri si alte dispozitive performante!

 • Lungu Emilia
  mai 6, 2022 at 8:44 am

  Sustin initiativa d-nei. Inv. Gogu Mihaela! Este minunat sa lucrezi cu copii la un asemnea nivel, digital si performant. Felicitari!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Subscription Form (#6)

Cazuri similare în care te poți implica