Problema sesizată
Clasa pregătitoare din Baia, județul Suceava are nevoie de tablete, laptop și tablă smart
Avem mare nevoie de mijloace de tehnologie digitalizată în sala de clasă, pentru a desfășura lecții interactive, moderne, atractive pentru elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială "Nicolae Stoleru" din Baia, județul Suceava.
Provenind din mediul rural și din familii cu posibilități financiare reduse, unde mulți trăiesc din ajutorul social și alocații, nu au nici acasă telefoane, tablete sau laptopuri, pe care să exerseze abilitățile digitale. Însă lipsa de oportunități din partea familiilor de care aparțin nu ar trebui niciodată să îi împiedice pe acești copii să obțină o educație de calitate, să crească și să depășească această condiție în care se află.
La școală, ca profesor pentru învățământul primar, am adus până acum, de acasă, laptopul personal, pentru a realiza lecții deosebite. Eu sunt pasionată de domeniul tehnologiilor digitalizate, fiind Ambasador al Programului ,,Îndreptar digital'', pentru învățătorii din România. Cu seria anterioară de elevi, care acum sunt în clasa a V-a, am realizat multe produse digitale- chiar Resurse Educaționale Deschise, apreciate în mediul didactic din țară, dar și pe platforma eTwinning. Elevii menționați chiar au obținut câteva premii pentru proiectele lor realizate cu instrumente, aplicații și platforme digitale diverse. Doresc să le dezvolt si actualilor mei elevi abilitățile digitale, pentru o educație modernă, aliniată cu cerințele societății globale.
Menționez că și anul acesta, ca în toți ceilalți ani, am realizat toate materialele expuse în sala de clasă, pentru pavoazare, din surse proprii. Însă pentru a avea o educație modernă, în ton cu vremurile, avem nevoie de materiale la clasă ce nu sunt prevăzute în bugete și pe care un profesor nu le poate susține din resurse proprii. Avem, deci, nevoie de: 1 laptop pentru profesor, 17 tablete pentru elevi și 1 tablă interactivă pentru clasă.
Floricica Guta
mai 8, 2022 at 12:31 amConsider ca digitalizarea sistemului educational ar trebui sa reprezinte un pilon de baza in dezvoltarea si evolutia scolara a elevilor, cu atat mai mult cu cat inca de la o varsta frageda acestia ar putea sa isi maximizeze capacitatea de absorbtie a materiei, a cunostintelor specifice fiecarei discipline intr-un mod placut, interactiv si inovator. Incurajez acest demers si apreciez implicarea dumneavoastra, dorindu-mi sa duceti la indeplinire obiectivele propuse!
Zara Silviu-Marian
mai 6, 2022 at 9:23 amSustin proiectul!
Viorica P
mai 6, 2022 at 9:22 amSustin proiectul d-nei. prof. inv. Gogu Mihaela! Pentru a asigura performanta in educatie este necesara tehnologia si modernizarea metodelor si procedeelor de invatare…
Vladut Alexandru
mai 6, 2022 at 9:20 amSustin educatia digitala si proiectul prezentat!
Sasu Flavia
mai 6, 2022 at 9:19 amSustin proiectul !
Maria T
mai 6, 2022 at 9:17 amSustin cauza
Roxana Lia
mai 6, 2022 at 9:15 amVa sustin deoarece cred in viitorul copiilor nostri!
Liliana R
mai 6, 2022 at 8:57 amSustin educatia performanta!
Manea Ciprian
mai 6, 2022 at 8:46 amSustin proiectul.
Ionache Florentina
mai 6, 2022 at 8:45 amSustin proiectul deoarece fiecare scoala trebuie sa fie dotata cu tablete, laptopuri si alte dispozitive performante!
Lungu Emilia
mai 6, 2022 at 8:44 amSustin initiativa d-nei. Inv. Gogu Mihaela! Este minunat sa lucrezi cu copii la un asemnea nivel, digital si performant. Felicitari!