• Elevi impactați: 18 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva ”Alexandru Roșca”
Problema sesizată

Lucrez ca profesor de sprijin din anul 2017, fiind angajată la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Al. Roșca” din Piatra Neamț. Activitatea o desfășor în școala de masă (Școala Gimnazială Nr. 5), fiind responsabilă cu integrarea a 18 copii cu cerințe educative speciale (autism, ADHD, sindrom Down, deficiență de intelect etc). Activitatea cu 18 copii cu nevoi diferite presupune o multitudine de resurse materiale de toate felurile, inclusiv tehnologice. După o perioadă îndelungată de participare la școala în format online, copiii s-au obișnuit cu anumite metode și sunt dornici să le folosească în continuare. Existența în cabinet a unei table interactive presupune și accesul la un calculator/laptop, precum și o imprimantă prin care rezultatele muncii lor să capete o formă fizică. Problema s-a intensificat odată cu școala online, când resursele existente au fost solicitate la nivel maxim. Am avut calculator primit prin programul "Dăm Click pe România", dar care între timp s-a stricat. Imprimanta am cumpărat-o eu, dar și ea este veche și a fost folosită foarte mult. În prezent am împrumutat un calculator din laboratorul de informatică, pe care nu îl pot reține prea mult deoarece le este necesar elevilor și acolo. Pentru a imprima apelez la colegi, dar nu de fiecare dată reușesc.
2 dintre elevii incluși în programul de sprijin au optat pentru școala online, astfel laptopul îmi este necesar și pentru derularea activităților cu ei.

https://www.emag.ro/laptop-lenovo-thinkpad-l460-cu-procesor-intelr-coretm-i5-up-to-2-8ghz-memorie-8gb-ddr3-240gb-ssd-video-intelr-hd-graphic-lg-17112022/pd/DT3XN9MBM/?X-Search-Id=d3e0f03992ff1a991eed&X-Product-Id=86044491&X-Search-Page=1&X-Search-Position=5&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Demersuri realizate

Încă de când am preluat activitatea de sprijin, primul demers a fost dotarea cabinetului cu mobilier și am reușit cu ajutorul Fundației Autonom. Ulterior am mai obținut finanțări cu sprijinul Asociației ANFAR DS de la care am primit o tablă interactivă și prin programul "Dăm Click pe România", de unde am achiziționat calculatoare, inclusiv pentru cabinetul de sprijin. Momentan nu am mai găsit surse de finanțare, școala de masă asigură de obicei doar pentru sălile de clasă, iar CSEI nu are resurse suficiente pentru a dota toate cabinetele profesorilor de sprijin aflate in școlile integratoare. Nu pot solicita de la părinți deoarece elevii nu sunt mereu aceeași de la an la an și nici nu au o situație materială foarte bună. Din surse proprii momentan nu mai pot să asigur, deoarece toate materialele le cumpăr deja din resursele mele.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva ”Alexandru Roșca”
 • Localitatea Piatra Neamt
 • Persoana de contact: Vasilescu Sorina Mihaela
 • Telefon: 0233221101
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: sorinavasilescu
Localizare

Strada 1 Decembrie 1918, Piatra Neamț, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • dsadsa
  mai 11, 2022 at 1:03 pm

  64684

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Neamt sau din regiunea Moldova.

Subscription Form (#6)

Cazuri similare în care te poți implica