• Elevi impactați: 240 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Horlesti
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii, Electronice
Alte nevoi ale școlii
Imprimantă, cărți
Problema sesizată

Bugetul scolii nu este suficient pentru achizitia de carte deoarece în ultimii ani a fost nevoie de sume mari pentru reabilitarea scolii (acoperis, toalete, reparatii capitale). Centrul de Documentare si Informare al scolii Horlesti - Biblioteca- are multe volume care nu mai sunt actuale si care nu sunt cerute de cititori. De aceea are nevoie urgentă de carte pentru copii - autori contemporani pentru ca nu avem deloc (de ex: Bleche, Dahl,  Donovici, Palacio, Braniste, Kinney, etc.) si chiar autori clasici, dar cu grafica si ilustratii atractive care sa atraga copiii spre lectura de placere.

Exista un fond de carte-autori romani si straini clasici ale caror volume sunt putin cerute. Mereu ma intreaba copii : Nu aveti Matilda? Dar Minunea? Jurnalul unui pusti s.a.m.d. Eu trebuie sa dau din umeri si sa le spun ca intr-o zi vom avea dar ziua aceea parca nu mai vine. In plus, nu sunt nici suficiente volume si atunci este nevoie de o imprimanta pentru a putea oferi macar un mic text care sa-i ajute la lectii. Ar fi utile si niste jocuri dar asta ar fi o alta cerinta.

Demersuri realizate

Am mai primit mici donatii de la persoane particulare, dar carte veche fara titluri noi. De asemeni, am primit acum 7 ani suma de 900 de lei din bugetul scolii pentru completarea colectiei, din care nu am reusit sa acoperim prea multe din cereri si deja aceste volume prezinta semne de uzura materiala. In acest an am lucrat la un proiect cu finantare prin care am obtinut 800 de lei din care am cumparat volume si filme dedicate Clubului de teatru. In ce priveste imprimanta, bugetul scolii nu permite achizitionarea prea curand a unui astfel de dispozitiv.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Horlesti
 • Localitatea Horlesti
 • Persoana de contact: Mihaela Rodica Rau- profesor documentarist /Zamcanu Cornelia -director
 • Telefon: 02324132200746703521
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: mihaelarau
Localizare

Strada Principala Nr. 49 Horlesti, Judetul Iasi

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 01/02/2022, ASOCIATIA EDUCATIA TE FACE MARE Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 1.200 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Autori contemporani si imprimanta multifunctionala pentru biblioteca Scolii Gimnaziale din Horlești, Comuna Horlesti judetul Iași
  Autori contemporani si imprimanta multifunctionala pentru biblioteca Scolii Gimnaziale din Horlești, Comuna Horlesti judetul Iași
  Despre intervenție:

  Comunitatea HartaEdu, condusă de Tushar Advani, Assistant head of expansion al Asociațiaie Narada, a realizat o campanie de strângere de donații de cărți pentru două școli, începând din decembrie 2021. În ianuarie 2022 au fost livrate 121 dintre cărțile strânse către Școala din Horlești.

  Ulterior, Asociația Educația te face mare a contribuit la rezolvarea completă a alertei achiziționând o nouă imprimantă pentru școală.

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica