• Elevi impactați: 220 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Şcoala Gimnazială I.I.Mironescu Tazlău
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator
Problema sesizată

Şcoala nostră este situată într-un mediu defavorizat cu elevi dornici să se pregătească pentru profesiile viitorului. Dorim să promovăm educaţia digitală şi încurajarea utilizării la clasă a metodelor de lucru interactive pentru a creşte performanţele şcolare. Utilizarea laptopului şi a videoproiectorului în fiecare sală de clasă intermediază un proces educaţional orientat către elev, venind în acelaşi timp şi în ajutorul profesorilor care pot monitoriza şi evalua mai uşor, mai obiectiv competenţele dobândite de elevi.
Cu ajutorul dispozitivelor amintite mai sus se asigură un proces educaţional de calitate, lecţiile sunt mai atractive, elevului îi este mult mai uşor să înţeleagă fenomene, procese care în mod obişnuit îi sunt doar prezentate teoretic. Şcoala are nevoie de 13 videoproiectoare şi 13 laptopuri pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. Utilizarea tehnologiei pune la îndemana educatorilor, învăţătorilor, profesorilor metode de abordare care stimulează, provoacă şi determină elevul să dobândească un set de competenţe necesare dezvoltării personale şi ulterior, profesionale. Necesitatea folosirii laptopului şi a videoproiectorului la ore este foarte importantă, iar echiparea sălilor de clasă cu astfel de dispozitive ar veni şi în sprijinul cadrelor didactice, aceştia nemaifiind puşi în situaţia de a-si desfăşura orele cu propriile dispozitive. În plus, noile manuale au şi lecţiile în format digital, deci este indicat ca fiecare sală de clasă să fie dotată.
Deviza noastră: "Cu un laptop şi un videoproiector în fiecare clasă se poate începe o revoluţie a sistemului de învăţământ".

Demersuri realizate

Şcoala dispune doar de 3 videoproiectoare (din care unul este primit ca donaţie) şi 3 laptopuri. Numărul acestora este insuficient pentru ceea ce noi ne dorim să realizăm. Au fost demarate acţiuni repetate pentru dotarea sălilor de clasă, conducerea şcolii a contactat diverşi sponsori, dar fără nici un răspuns. Deasemnea, demersuri s-au făcut şi către Consiliul Local, însă bugetul acestora este în deficit (numărul populaţiei este în continuă scădere, lipsa investitoriilor din zonă).
Consiliul Local a venit în sprijinul şcolii accesând anul trecut un proiect finanţat din fonduri europene (dotarea şcolii cu table interactive şi tablete pentru elevi) pentru care nu s-a semnat încă contractul de finanţare. Avem încrederea că de data aceasta elevii şcolii noastre vor începe noul an şcolar cu săli de clasă dotate cu videoproiector şi laptop.

Detalii de contact
Localizare

strada Ştefan cel Mare nr.186 Tazlău, România

180 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

180 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Simion Mihaela Maria
  mai 18, 2022 at 9:29 am

  Susțin acest proiect deoarece mi-aș dori ca școala Tazlau sa evolueze ca multe alte școli..Aceste lucruri nu sunt un moft, sunt o necesitate.

 • Bordea Ramona
  mai 17, 2022 at 11:30 pm

  Copiii au dreptul la educație digitalizata

 • Costel Barzu
  mai 17, 2022 at 11:10 pm

  Trebuie sa ajungem cat de repede la standardele europene

 • Aura Niculescu
  mai 17, 2022 at 11:06 pm

  Cred ca trebuie sa sprijinim copiii.

 • Dan Barzu
  mai 17, 2022 at 10:50 pm

  copiii au nevoie de educatie

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Neamt sau din regiunea Moldova.

Cazuri similare în care te poți implica