• Elevi impactați: 790 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”
 • Nevoi menționate: Electronice, Materiale didactice
Problema sesizată

Susținem educația bazată pe dezvoltarea gândirii critice, a colaborării, a creativității, a inovației într- un mediu sigur, stabil, modern, în care starea de bine a elevilor și profesorilor primează. Școala este cea care îți va revoluționa viitorul, ajutându- te să îți înțelegi trecutul ca să trăiești în prezent așa cum îți dorești.
De ce dorim prezentarea acestei alerte? Pentru că dorim să obținem următoarele rezultate:
● soluții personalizate pentru nevoile elevilor
● stimularea şi multiplicarea iniţiativelor tinerilor în dezvoltarea vieţii comunităţii şcolare/comunităţii;
● reducerea procentului fenomenelor antisociale, a abandonului şi absenteismului şcolar;
● asigurarea şanselor egale de dezvoltare personală;
● ridicarea calităţii resursei umane din sistemul educaţional;
● învățarea practică și relevantă pentru competențe de viață
● artele și științele sunt o prioritate
● soluții personalizate pentru nevoile elevilor
● literația și gândirea critică se află în centrul atenției
● colaborare cu școlile partenere atât din proiectele județene și naționale, cât și în cele trei proiecte Erasmus pe care le desfășurăm la nivelul școlii
● profesorii inovează și dezvoltă lucruri împreună cu elevii
● curriculumul este abordat integrat cu interes echitabil pentru toate materiile
Iniţierea copiilor, încă de la o vârstă foarte fragedă, în informatică şi utilizarea eficientă a tehnicii de calcul şi a mijloacelor moderne de comunicare duce la o asimilare facilă a conținuturilor învățării de către elevi. Participarea la proiectele școlii duce la crearea unei gândiri algoritmice. Astfel atât elevul ca beneficiar al învăţării, cât şi profesorul pot prezenta conţinuturile într-o formă care să uşureze procesarea logică a informaţiei.
Cresterea nivelului de formare continuă a competențelor profesionale ale cadrelor didactice prin introducerea unor domenii de formare de actualitate, cum ar fi: susținerea formării competențelor cheie la elevii din cursul primar, organizarea interdisciplinară a situațiilor de învățare, tehnici de învățare integrată, educația în spiritul dezvoltării durabile, promovarea egalității de șanse în educație- este un motiv în plus să continuăm acest proiect de actualitate.
De aceea ne dorim la nivelul școlii o tabla interactiva tip display, videoproiectoare, imprimantă multifuncțională.

Demersuri realizate

Cadrele didactice au dezvoltat competente importante în cadrul unor proiecte institutionale de amploare – Proiectul de investiție „Școala micilor antreprenori”, dezvoltat cu fonduri de premiere castigate in urma participarii la programul de granturi Olimpiadele Kaufland derulat de Scoala de valori, in parteneriat cu MEN, 2015-2017;
Cadrele didactice împreună cu elevii de la clasele lor au participat la Campania „Baterel și Lumea Non-E”, un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizată încă din 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și desfășurat sub patronajul Ministerului Educației Naționale, cu sprijinul Ministerului Mediului și al Gărzii Naționale de Mediu. În anul școlar 2017-2018 am câștigat prin reciclarea celei mai mari cantități de deșeuri de tip baterii si acumulatori (DBA) -154 kg - Premiul I - 1000 Euro – pentru dotarea claselor cu materiale necesare procesului de învățământ. Dar în urma mutării pentru relocarea elevilor deoarece școala a intrat în reabilitare, o parte dintre acestea s-au deteriorate sau altele sunt depășite din punct de vedere ethnic.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”
 • Localitatea Galati
 • Persoana de contact: Hardulea Cezarina Luminița
 • Telefon: 0740666952
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Cezarina
Localizare

Strada Constructorilor 9, Galați, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 05/09/2022, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 40.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, Galați are nevoie de o tablă interactivă, videoproiectoare și o imprimantă multifuncțională
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Galați sau din regiunea Moldova.

  Cazuri similare în care te poți implica