• Elevi impactați: 198 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Sascut, structură Sascut-Sat
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare
Alte nevoi ale scolii
Ferestre
Problema sesizată

Întotdeauna am considerat că profesorul este părintele obiectiv, de care are nevoie copilul la școală, care își pune amprenta asupra evoluției elevilor săi, în primul rând, prin cunoștințele pe care le oferă cu pasiune și adaptate la nivelul fiecărui elev și, în al doilea rând, prin omul cald, respectiv atent la nevoile micuților, la siguranța lor și la oferirea celor mai bune soluții, totul pentru sufletele pe care le îndrumă.
Pentru că tot ceea ce am menționat mai sus mă definește, consider că profesia m-a ales, iar eu doar am îmbrățișat-o cu dragoste pentru copii și pentru disciplina pe care o predau, respectiv limba și literatura română.
Sunt profesor de 19 ani, iar de 14 ani profesez doar la structura Sascut –Sat a Școlii Gimnaziale Sascut, văzând cum toate celelalte structuri înfloresc, iar școala noastră, din păcate, nu, bătând pasul pe loc la acest capitol. Vreau să îmbătrânesc aici, alături de copiii mei, de colegii, de părinții și de comunitatea pe care o respect, nedorindu-mi decât condiții normale pentru a-mi desfășura activitatea.
Nu de puține ori am fost apelată telefonic de Azia Security că a pornit alarma la școală, constatând că motivul era doar vântul care nici măcar nu era foarte puternic, dar îndeajuns încât să deschidă ferestrele vechi, de 50 de ani. De altfel, am fost nevoiți, de nenumărate ori, să deplasăm băncile mai spre interiorul claselor, pentru a nu ploua pe caiete. Mai mult decât atât, chiar a trebuit să luăm măsuri, pentru a nu aluneca și a produce accidente, încă din timpul orelor, deoarece personalul nedidactic nu făcea față, toate clasele aflându-se în aceeași situație.
Tocurile se află într-o stare fizică deteriorată, la fel și geamurile care pocnesc singure, fără a fi atinse. Nevoia de aerisire în aceste vremuri grele ne-a agravat situația, deoarece ferestrele, fiind deschise în mod repetat, așa cum prevede regulamentul, au devenit un real pericol pentru copii.
Vine iarna! Desigur, zăpada va intra în clase, iar apa ne va pricinui continuu probleme. Nu mai amintim de frigul care intră prin golurile care s-au format în tocuri și la încheieturile geamurilor.
Dacă ești singur în școală, acustica e înfiorătoare, deoarece pe la toate geamurile se aude un șuierat puternic și apoi câte o fereastră care se deschide singură, balamalele fiind, de asemenea, uzate, nemaiputându-se repara, deoarece lemnul e putred.
”Nu ne dorim decât să putem învăța în condiții normale”, au spus copiii din structura Sascut-Sat, elevi cu rezultate foarte bune la olimpiade, la concursuri școlare, care au o revistă anuală avizată de ISJ în care publică articole, creații literar- artistice și care se implică în activități de voluntariat.

Nevoia celor 56 de ferestre este stringentă, așadar! O spun copiii, o susținem și noi, cadrele didactice!
Școala Gimnazială Sascut, structură Sascut-Sat are parter și două etaje, fiecare având câte 4, respectiv 5 clase, însumând 44 de ferestre cu înălțimea de 215 cm și lățimea de 145 cm, după cum urmează:
- la parter, 4 clase și 12 ferestre;
- la etajul I, 5 clase și 16 ferestre;
- la etajul II, 5 clase și 16 ferestre.
Cele trei holuri însumează 12 ferestre.
Eu sunt doar vocea unui colectiv inimos și profesionist de la Școala Gimnazială Sascut, structură Sascut-Sat care speră să devină ecou în inimile unor oameni ce ne vor susține acest demers deosebit de necesar.

Demersuri realizate

Geamurile sunt de când a fost construită școala, din 1971, prin urmare, au ajuns la un grad foarte mare de uzură.
Acum doi ani, în urma adreselor înaintate la primărie de către conducerea școlii, au fost alocați bani pentru Școala Sascut-Sat, în ideea de a schimba o parte din ferestre, dar ulterior au fost folosiți în reabilitarea etajului de la Școala Primară Berești, pentru ca micuții să fie în siguranță, deoarece exista pericolul prăbușirii tavanului peste copilași. Nu există vreun regret în decizia luată, deoarece chiar se impunea o măsură privind gravitatea situației. S-a considerat deci problema de la structura Berești mult mai gravă, fiind în pericol viața copilașilor și am sperat că se vor ivi alte oportunități pentru a remedia și problema cu ferestrele de la Sascut-Sat. Timpul a trecut, iar situația, din păcate, s-a agravat și în școala mea de suflet, ploaia, zăpada, vântul, uzura devenind dușmanii ferestrelor, implicit a colectivului din Sascut-Sat, deoarece această situație dificilă perturbă activitatea instructiv-educativă. Am făcut demersuri și la autoritățile locale, dar ,,timpul nu mai are răbdare”, după cum am precizat și mai sus, copiii având nevoie de educație, de un mediu sănătos, care să le inspire siguranță, nu să trăiască cu teama că li se vor uda caietele, că va cădea un geam, că vor răci etc, au nevoie măcar de condiții modeste.
Ferestrele chiar sunt o urgență, iar nevoia de a le deschide după fiecare oră în această perioadă nefastă, nu a făcut decât să accelereze deteriorarea.
Nu aș dori ca elevii mei să mai stea cu teama că, la cea mai mică neatenție, poate cădea geamul, poate să se rupă tocul sau doar o parte din el, având în vedere că lemnul este putred.
Copiii trebuie să aibă doar preocuparea învățatului, a unui studiu într-un cadru normal, să creadă că pot transforma ,,oglinzile în ferestre”.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Sascut, structură Sascut-Sat
 • Localitatea Sascut Sat
 • Persoana de contact: Stanciu Carmen
 • Telefon: +40742624233
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Omenie_10
Localizare

Sascut-Sat 607524, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica