• Elevi impactați: 85 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr.2
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator
Problema sesizată

Ideal este ca orele de biologie să se desfășoare într-un spațiu special amenajat cum e un laborator de biologie/științe astfel încât ce este mai important din biologie să fie pe deplin înțeles.
Din păcate, elevii acestei școli nu dispun de un asemenea spațiu. În calitate de profesor de biologie am încercat să suplinesc pe cât posibil lipsa laboratorului, încercând să aduc materialele proprii sau să le transport pe cele existente de la o școală la alta.
Materialele de biologie de la Școala Gimnazială nr.2 Horodnic de Sus (structură a Școlii Gimnaziale ''Iulian Vesper'') Horodnic de Sus sunt în număr extrem de mic sau sunt în stare precară așa încât, pentru a diversifica activitățile desfășurate în cadrul orelor de biologie, elevii ar avea nevoie de un microscop electronic profesional.
Prin obținerea unui microscop nou, elevii, dar și eu, putem fi ajutați să descoperim mereu ceva interesant.
Prețul unui astfel de microscop este extrem de mare (peste 3000 lei) iar școala nu dispune de banii necesari pentru a-l cumpăra, mai ales că în satul nostru sunt 3 școli.
Peste 220 elevi de gimnaziu, dar și elevii din ciclul primar, se vor bucura să descopere că lumea vie este mult mai fascinantă decât se vede.

Demersuri realizate

Fiind profesor de biologie la toate cele 3 școli am încercat mereu să suplinesc lipsa unor materiale prin transportarea de la o unitate la alta a acestora sau prin confecționarea altora noi doar că un microscop nu poate fi creat de mine sau de elevi.
Pentru a suplini lipsa unui microscop care să funcționeze (toate fiind ca cel din imagine) am cumpărat un microscop cu mai puține caracteristici (până în 600 de lei) astfel încât elevii să deprindă abilități de lucru cu acesta.
Cu toate acestea, încă se simte lipsa unui microscop profesional care permite mărirea mult mai mare a imaginii și implicit înțelegerea mai bună a alcătuirii organismelor vii, mai ales că aș avea nevoie în toate cele 3 școli din satul unde predau.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială nr.2
 • Localitatea Horodnic De Sus
 • Persoana de contact: Luța Elena
 • Telefon: 0753912183
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: elena.luta
Localizare

Horodnic de Sus 727305, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica