• Elevi impactați: 201 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială "Ion Bianu", Valea Lungă
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune, Electronice
Alte nevoi ale scolii
echipamente cabinet informatică (laptop-uri)
Problema sesizată

Școala Gimnazială Ion Bianu, Valea Lungă tocmai a trecut printr-un proces de reabilitare care a avut o durată de aproximativ 4 ani.
Din cauza scumpirilor provocate de perioada pandemiei, proiectul inițial nu a mai putut fi respectat, nemaiavând fonduri sufieciente pentru dotarea sălilor de clasă. Totuși, am reușit achiziționarea de mobilier corespunzător pentru cinci săli de clasă din cele 10 existente. Am rămas în urmă cu laboratorul TIC și ne-am dori table inteligente pentru sălile de clasă.
Menționăm că o mare parte dintre elevii noștri fac naveta din satele aparținătoare comunei noastre (Tăuni, Lodroman, Glogoveț, Lunca), provenind din familii cu un venit modest, sau chiar fară venit. Totuși nu avem cazuri de abandon școlar și nici un număr mare de absențe.
Am vrea să păstrăm această situație, dar trebuie să ținem pasul cu cerințele educaționale moderne și să facem timpul petrecut de elevi la școală și plăcut, nu doar obligatoriu.
Prin acoperirea acestei nevoi, am reuși să oferim elevilor din mediul rural condiții asemănătoare celor din școlile de la oraș, împiedicând migrația spre aceste școli și, implicit, desființarea micilor școli de la sat.

Demersuri realizate

Din bugetul local se încearcă finalizarea lucrărilor de reabilitare incepute aproximativ acum 4 ani, în toată această perioadă am funcționat într-un singur corp de clădire, iar două clase primare au făcut naveta la Structura Lunca. Lucrările sunt realizate în proporție de 90%, dar nu cuprind amenajare si dotare săli de clasă, cum era prevăzut inițial.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială "Ion Bianu", Valea Lungă
 • Localitatea Lodroman
 • Persoana de contact: Rotar Camelia
 • Telefon: 0768946373
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: ptrtantoneta
Localizare

Strada Victoriei, Nr. 102, Valea Lungă, jud. Alba

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Alba sau din regiunea Transilvania.

  Cazuri similare în care te poți implica