• Elevi impactați: 260 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias”
 • Nevoi menționate: Sală de sport
Problema sesizată

Sala de sport a liceului este numită impropriu așa, deoarece nu corespunde în nici un caz ideii de „sală de sport”. Cu un spalier vechi pe perete și câteva bănci de lemn, cu greu se poate face educație fizică aici. Iarna se stă predominant in sălile de clasă, deci nu se poate numi asta educație fizică.

Având entuziasmul vârstei, un grup de elevi a avut inițiativa de a face un necesar de dotări și de a întocmi un buget. Ca de obicei, nu suma este copleșitoare, ci faptul că fiind un liceu din mediul rural, resursele sunt reduse, comuna fiind sărăcită de multă vreme. Ar fi necesare câteva tipuri de materiale specifice și poate un var pe pereți, pentru ca elevii să aibă ore decente la această disciplină. Le-am promis că vom profita de orice oportunitate și vom încerca să aducem sala de sport la nivelul de „utilizabilă”.

Pentru a atinge acest obiectiv, avem lista de materiale pe care ei au întocmit-o, după lungi deliberări și dezbateri:

Capra gimnastica - 1 buc.
Lada gimnastica - 1 buc.
Banca gimnastica - 2 buc.
Saltea - 4 buc.
Minge fotbal - 2 buc.
Minge baschet - 2 buc.
Minge volei - 2 buc.
Minge handbal - 2 buc.
Set conuri - 3 buc.
Set jaloane - 1 buc.
Corzi - 5 buc.
Trambulina - 1 buc.
Set benzi tractiune - 1 buc.
Set garduri atletism - 1 buc.
Banca multifunctionala de forta - 1 buc.
Set gantere - 1 buc.
Bara tractiune fixa - 1 buc.
Set sac box cu manusi si suport - 1 buc.
Aparat fitness  - 1 buc.
Set masa tenis, palete si mingi - 1 buc.
Mingi medicinale - 2 buc.
Bicicleta orizontala - 1 buc.

Acestea sunt materialele pe care ei le-au propus pe lista pe care au întocmit-o cu entuziasm. Desigur, măcar o parte dintre ele dacă ar exista, orele de educație fizică s-ar desfășura mult mai bine și mai folositor pentru copii. Dat fiind că ei au conceput proiectul inițial și bugetul, sunt sigură ca bucuria lor ar fi uriașă.

Demersuri realizate

Sala de sport nu a fost considerată o prioritate pentru că existau altele: lipsa instrumentelor digitale din clase, lipsa unor laboratoare de specialitate și a dotării acestora cu cele necesare, sistemul de încălzire, dotările de la cantină și din cămin.

Elevii care au făcut propunerea de dotare a sălii de sport au făcut și o tentativă de a discuta cu membrii Consiliului local, dar încercarea a eșuat, deoarece există probleme mult mai importante și cerința lor a părut copilărească.

Desigur că există o grămadă de lucruri care nu sunt toate așa cum ne dorim, sistemul de încălzire încă nu este unul adecvat, grupurile sanitare ar trebui refăcute, însă grupul de elevi cu inițiativă au încercat să sensibilizeze conducerea comunei, făcând fotografii în sală și alcătuind un necesar de dotare și un buget. Ne-am dat seama că pentru ei asta e o prioritate și o nevoie stringentă.

Până în acest moment am făcut demersuri pentru obținerea unei finanțări la comună și pe platforma StartONG, dar nu am reușit să ajungem la un rezultat pozitiv. Ne străduim mai departe.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias”
 • Localitatea Sascut
 • Persoana de contact: Dascalu Aurelia
 • Telefon: 0754096944
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: dascalu_aurelia
Localizare

str. Principală nr. 645 localitatea Sascut jud Bacau

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica