• Elevi impactați: 100 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:COLEGIUL N.V. KARPEN BACĂU
Problema sesizată

Ne aflam în era tehnologiei, în care copiii îsi petrec mult timp pe telefoane, tablete, jocuri video.  Noi, cadrele didactice, constatăm că aceștia citesc din ce în ce mai puține cărți, nu mai sunt atrasi de lectura, nici acasa, dar nici in sala de clasa.

Credem ca realizarea unui loc special amenajat pentru citit, in aer liber, in curtea scolii, ar putea fi solutia perfecta pentru cresterea motivatiei elevilor pentru lectura. Acest loc ar putea fi si o oaza de relaxare din timpul pauzelor. De asemenea, un loc de recreere pentru timpul in care are loc aerisirea salilor de clasa (pentru evitarea imbolnavirilor cu virusuri), iar copiii trebuie sa iasa in curtea scolii. Asadar, elevii de la invatamantul primar vor folosi spatiul indiferent de temperatura de afara, fiind coordonati de invatatorii claselor.

Spațiul de lectura pentru exploratorii scolari necesită mobiler de grădina, compus din: măsute și scăunele din lemn,  leagăne din lemn, hamace, containere din lemn, umbreluțe, fotolii cu puf, mocheta de gradină.

Copiii îsi doresc foarte mult să petreacă ore afară, să respire aer curat, să citească o carte preferată, alături de colegii lor, intr-un loc relaxant, confortabil si care să-i motiveze în procesul de învățare! Cadrele didactice vor să diversifice activitățile de învățare, folosind spații atractive, care să vină în completarea demersului instuctiv-educativ.

Demersuri realizate

Scoala a realizat, din fonduri proprii și sponsorizări, câteva locuri/ bănci pentru elevii mari, dar acestea s-au deteriorat.

Mai sunt câteva foișoare în curtea școlii, dar acelea sunt destinate elevilor de liceu, neavând mobilier adaptat pentru vârsta școlară mică.

 

Detalii de contact
Localizare

Strada Mioriței 76, Bacău, România

2 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

2 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Mares Melania Maricica
  mai 17, 2022 at 6:56 am

  Îmi doresc condiții bune pentru copii și școli cât mai frumoase.Impreuna putem schimba multe

 • Andreea Vlad
  mai 7, 2022 at 3:39 pm

  Susțin pentru un mediu curat

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Subscription Form (#6)