• Elevi impactați: 250 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Fălticeni
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator
Problema sesizată

Laboratorul de informatică al școlii este dotat, insuficient, cu 10 calculatoare cu o vechime de peste 10 ani, sistemele de operare cu care functionează aceste calculatoare sunt Windows XP, Windows Vista și Windows 7. De menționat că sistemul de operare Windows 7 nu mai primește acualizări încă din 2019, iar versiuniile noi la aplicațiile necesare la orele de T.I.C. și Informatică nu mai sunt compatibile cu sistemul de operare menționat. Datorită utilizării lor în cursul anilor, dar și a progresului tehnologiei, calculatoare sunt depășite, iar ultimele sisteme de operare 10 și 11 funcționează destul de greu, nu îndeplinesc nici solicităriile minime ale configurațiilor calculatoarelor. Procesoarele sunt depăsite iar memoriile RAM abia dacă ajung la 2 GB. Din anul 2016 disciplina Informatică și T.I.C este obligatorie la nivel gimnazial, cu toate acestea în cadrul orelor se învață despre prelucrarea fișierelor audio-video, modelarea obiectelor 3D, realizarea de animații ,aplicații colaborative, precum și aplicații pentru mediul de programare, toate aceste aplicații necesită calculatoare care au sistemul de operare Windows 10 (minim), precum și o funcționabilitate mai bună a microprocesorului,memoria RAM, placa video etc.
De menționat că laboratorul de informatică este utilizat și în cadrul celorlalte ore precum Chimie, Fizică, Limbi străine, Matematică, etc., unde domnii profesori folosesc diferite aplicații interactive atât online și offline. Este cunoscut faptul că un calculator folosit la o unitate școlară în cadrul orelor are o medie de funcționabilitate de 7-9 ani iar întreținerea lor (sursă de alimentare,placă de rețea, placă de bază) ajunge la costul unei unități noi.
De asemenea limitele funcționabilității calaculatoarelor actuale s-au observat pe timpul pandemiei în cadrul orelor online când unele cadre didactice au facut orele on-line în școală.

Demersuri realizate

Dotarea școlii la standarde europene reprezintă o preocupare permanentă a conducerii școlii. În acest sens au fost făcute următoarele demersuri:
- Înscrierea școlii în programele propuse de Ministerul Educației vizând dotarea școlii în perioada pandemiei: ,, Școala de acasă” și ,,Educatie în siguranță”. Elevii au primit tablete pentru participarea la cursurile online. De asemenea, școala a primit două table interactive și un scanner, una din aceste table fiind montată în cabinetul de informatică. Dotarea a fost completată cu un ecran și un videoproiector.
- Updatarea unor softuri acolo unde sistemul permite.
- Identificarea unor potențiale surse de finanțare/ sponsorizare pentru cabinet.
Dorim să continuăm acest proces de modernizare a cabinetului prin dotarea cu 25 de calculatoare, necesare pentru orele cu prezență fizică a elevilor școlii.

Detalii de contact
Localizare

Strada Ana Ipătescu, Fălticeni, România

253 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

253 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Onisei Mihaiela Cornelia
  mai 15, 2022 at 10:48 pm

  In scoala generala are loc prima coliziune a elevilor cu informatica unde se invata bazele informaticii iar pentru asta e nevoie de un spatiu adecvat dotat cu toate cele necesare.

 • Terêncio Gomes
  mai 15, 2022 at 7:44 pm

  Educatie merita are nevoie de investitii.

 • Morosanu Loredana
  mai 15, 2022 at 3:09 pm

  Copiii sunt viitorul si trebuie sa investim in ei !

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Suceava sau din regiunea Moldova.

Cazuri similare în care te poți implica