• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:LICEUL TEHNOLOGIC VASILE SAV
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator, Electronice
Problema sesizată

Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman are nevoie de echipamente electrice de la laborator!

In cadrul atelierelor si laboratoarelor pentru domeniul electric nu avem suficiente echipamente electrice adaptate noilor tehnologii pentru efectuarea orelor de laborator si instruire practica. Pentru Modulele aparate electrice, Masini electrice , Sisteme de actionare electrica, Dimensionarea instalatiilor electrice nu avem aparate de actualitate pentru studiul circuitelor si actionarilor electrice (contactoare, relee, sigurante, separatoare, motoare electrice, riglete, butoane de comanda, hupe)  care să sprijine formarea si dezvoltarea competentelor profesionale pentru toti elevii.

Cu ajutorul acestor aparate am putem realiza in atelierele scolii panoplii didactice care pot fi utilizate pentru grupe de 2 sau 3  elevi. Din pacate costul acestor aparate depaseste posibilitatile financiare ale scolii. Mentionez ca scoala noastre se evidentiaza prin rezultate deosebite la olimpiadele tehnice de specialitate (premiul I, II si III la faza natională), promovabilitate peste 80% la examenul de bacalaureat. Pentru activitatile de performanta in cadrul centrului de excelenta pentru domeniul electric am avea nevoie si de o tabla interactiva. Suntem singurul liceu tehnologic din Roman care avem aprobat de catre ISJ Centru de excelenta pentru o grupa de excelenta pentru Electrotehnica/electronica.

Demersuri realizate

Pana in prezent am facut demersuri pentru donarea de catre un agent economic a unor placi laminate pentru suportul acestor panoplii. Cu ajutorul scolii am reusit sa confectionam doar o singura panoplie demonstrativa. Pentru a realiza activitati practice cu clase de 25-30 de elevi sunt necesare macar 10 panoplii identice. De asemenea am realizat panoplii simple pentru instalatii electrice cu prize, intrerupatoare, senzori de prezenta. Solicitam acest sprijin deoarece vrem sa fim o scoala ancorata la realitatea si cerintele de pe piata fortei de muncă care formează elevi ce se pot integra usor pe piata fortei de muncă locale pentru domeniul electric.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: LICEUL TEHNOLOGIC VASILE SAV
 • Localitatea Roman
 • Persoana de contact: Lacramioara Plosnita
 • Telefon: 0724358088
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: plosnital
Localizare

Bulevardul Republicii 46, Roman, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica