• Elevi impactați: 120 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
  • Urgența alertei: Urgenta
  • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Filipești, Bacău
  • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Trăim într-o lume a tehnologiei în care fenomenul informatizării a cuprins aproape toate compartimentele vieții. Calculatorul a ajuns o parte a vieții fiecăruia dintre noi, dar mai ales o șansă pentru a te integra într-o societate în care CV-ul unui viitor angajat pe piața muncii face referire la abilitățile digitale. Majoritatea elevilor Școlii Gimnaziale Filipești nu au șansa de a utiliza calculatoare acasă, alfabetizarea digitală și informațională fiind realizată exclusiv în spațiul școlar. În acest context, competențele digitale se pot dezvolta doar prin intermediul orelor de informatică și TIC care fac parte din programa școlară.

În prezent, orele de informatică și TIC se desfășoară doar la nivel teoretic deoarece lipsesc dispozitivele tehnologice de bază. Acest aspect constituie o dificultate majoră, în condițiile în care se așteaptă asigurarea de șanse egale la o educație de calitate, la acces la tehnologie într-o societate care cere elevi pregătiți din punct de vedere digital. Transformarea unei săli de clasă într-un laborator de informatică în care elevii, dincolo de o cultură generală, își formează abilitățile digitale este o necesitate și un pas în eliminarea decalajului digital între elevii din mediul urban și din cel rural. Pentru acest lucru am avea nevoie de dotarea sălii de TIC cu 30 de calculatoare.

Înscrierea acestei alerte pe HartaEdu reprezintă o șansă reală, o mână întinsă elevilor Școlii Gimnaziale Filipești care pot astfel îndrăzni să pășească în lumea acesta fără să simtă dezavantajați. Implicarea lor în diferite proiecte realizate la nivelul școlii și județului, participarea la diferite concursuri, susținerea unor spectacole de către membrii ansamblului de dans al școlii demonstrează entuziasmul acestora și nevoia de a se afirma. De asemenea, pentru elevii cu CES care fac parte din familia școlii noastre predarea asistată de calculator poate deveni o parte a procesului instructiv-educativ diferențiat, prin utilizarea unor softuri educaționale dedicate acestei categorii de elevi. O altă serie de efecte pozitive ar fi îmbunătățirea performanțelor școlare și a rezultatelor elevilor la testările naționale, creșterea interesului pentru educație, în principal pentru studiul TIC, mutarea accentului procesului de instruire pe învățarea individualizată și personalizată, creșterea motivației elevilor.

Demersuri realizate

S-a reușit achiziționarea a trei laptopuri și a unei table interactive prin proiectele finanțate prin intermediul Asociației Narada, instrumente digitale care sunt folosite în timpul lecțiilor, determinând dezvoltarea și creșterea eficienței și eficacității proceselor de predare, învățare și asimilare a cunoștințelor.

Detalii de contact
Localizare

Filipești 607185, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
  • Inca nu exista comentarii.
  • Adauga un comentariu
    Dorești să oferi o donație?
    Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
    Fii tu primul care se implică! Click aici

    Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

    Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

    Subscription Form (#6)

    Cazuri similare în care te poți implica