• Elevi impactați: 600 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Liceul de Arta Sibiu
 • Nevoi menționate: Electronice
Alte nevoi ale scolii
Table interactive (12)
Problema sesizată

Liceul de Arta din Sibiu isi are sediul intr-o cladire istorica situata in centrul orasului. Cladirea este foarte veche,este o cladire revendicata de Biseriva Evanghelica. Liceul de Arta va fi mutat (nu stim cand, caci de 5 ani tot asta auzim si nu se materializeaza nimic) pentru a veni o alta scoala cu predare in limba germana. Deoarece cladirea este revendicata nu s-au mai facut investitii in renovarea scolii astfel atmosfera este una anosta datorita peretilor neraparati, vopsiti acum multi ani in culori anoste, pardoselii din lemn care necesita renovare, etc. Nu avem sali de studiu pentru instrumente care sa fie izolate fonic si uneori orele de cultura generala se desfasoara cu greu datorita muzicii care rasuna.  Astfel consider ca macar de tehnologie sa avem parte daca alte imbunatatiri momentan nu ar fi eligibile tinand cont ca trebuie sa ne mutam. Investitia ceruta va continua sa isi pastreze impactul asupra elevilor deoarece sunt bunuri mobile care pot fi mutate. Scoala a facut numeroase eforturi pentru a se dota din punct de vedere tehnologic. Atat cadrele didactice cat si directorul au cerut sponsorizari, au aplicat la diverse finantari, astfel scoala dispune de retea wireless, laptopuri in fiecare clasa, camere video, table inteligente pentru toate clasele din ciclul liceal.
Avem nevoie de inca 12 table interactive pentru ca fiecare clasa sa fie dotata cu o astfel de tabla. Elevii liceului nostru au program integrat de arta, fiind invatamant educational. Orele de instrumente se desfasoara dupa-masa pana la ora 20. Astfel aceste table sunt folosite atat la orele de invatamant general (planul cadru aprobat pentru toate scolile de invatatmant preuniversitar) cat si la orele de specialitate (teorie muzicala, instrument).
Cu aceasta investitie s-ar incheia dotarea scolii pe parte de tehnologie, predare digitala, devenind o scoala atractiva elevilor, in care procesul educational este facilitat de lectiile interactive.

Demersuri realizate

Scoala a aplicat la proiectul ROSE in urma caruia a primit 8 table interactive care au fost montate in clasele de liceu. Mai avem nevoie de inca 12 table interactive pentru a dota restul salilor de clasa (8 clase de gimnaziu si 4 de ciclu primar). La ciclul primar o clasa se bucura de o astfel de tabla datorita aplicarii invatatoarei in 2014 la un proiect cu un premiu in valoare de 1000 euro, premiu castigat si transformat intr-o tabla interactiva.
Daca vorbim de echitate, fiecare elev are dreptul de a beneficia de o educatie de calitate, de tehnologii noi care faciliteaza procesul educational, care transforma orele mai monotone in ore interactive.

Indiferent de ciclu de invatamant, aceste table interactive sunt folosite sub o forma sau alta, la ciclul primar ajutand enorm cu liniatura specifica pentru orele de CLR, prin machetele 3D ale plantelor si animalelor necesare la orele de Stiinte, pentru corpurile si figurile geometrice (sabloane) detinute, etc. La gimnaziu fiecare profesor de specialitate poate utiliza tabla pentru a-si pune in valoare informatiile transmise catre elevi.

Detalii de contact
Localizare

Strada Alexandru Odobescu, Sibiu, România

16 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

16 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Pastiu Andreea Maria
  mai 13, 2022 at 10:27 am

  Consider necesară utilizarea tehnologiei în dezvoltarea educativă

 • Pastiu Andreea
  mai 13, 2022 at 8:31 am

  Aveti nevoie de table interactive, pentru o mai buna desfasurare a orelor.

 • Mariș Maria Cristina
  mai 13, 2022 at 6:09 am

  Educația are prioritate!

 • Pasti Mihaela
  mai 12, 2022 at 11:36 pm

  Sunt invățătoare în această şcoală şi mi-aş dori (de fapt, tânjesc) să am la clasă o tablă interactivă. Îmi place să îmbin metodele clasice cu cele moderne şi o astfel de tablă m-ar ajuta în desfăşurarea orelor. În prezent, dotările clasei unde predau sunt: un calculator şi un videoproiector (obţinut printr-o sponsorizare), care funcţionează, dar cu întreruperi. Nu ne plângem, nici eu, nici copiii mei- ne bucurăm, folosim şi suntem recunoscători pentru tot ce avem.

 • Ana-Maria Meitescu
  mai 12, 2022 at 7:52 pm

  Susținem învățământul prin digitalizare și crearea condițiilor optime de învățare.

 • Pamfiloiu Elena
  mai 12, 2022 at 7:21 pm

  Scoala trebuie adusa la standarde normale!

 • Faghi Nicoleta
  mai 12, 2022 at 6:59 pm

  Suntem in era digitala și trebuie să le oferim elevilor condiții optime de predare-învățare evaluare.

 • Darău Ioan-Cristian
  mai 12, 2022 at 6:26 pm

  Doamne-ajută!

 • Motrescu Elena
  mai 12, 2022 at 6:25 pm

  Încurajez Învățământul și educația trebuie susținută .

 • Ana Tobos
  mai 12, 2022 at 5:30 pm

  Susțin acest proiect pentru că aceste table sunt utile în procesul de predare- învățare -evaluare.

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Roman Anca
  mai 12, 2022 at 4:52 pm

  Sunt clase care au nevoie

 • Moldovan Ioana
  mai 12, 2022 at 4:09 pm

  Susținem proiectele scolii

 • Racasan Irina
  mai 12, 2022 at 3:49 pm

  Susțin acest proiect!

 • Ada Kovacs
  mai 12, 2022 at 11:55 am

  Sustin aceast proiect fiindca imi doresc clase mai interactive, mai focusate pe partea practica si nu doar dictare a teoriei.

 • Pop Mihaela Daniela
  mai 11, 2022 at 10:51 pm

  ….

 • scoalaciurila
  mai 11, 2022 at 10:40 pm

  Cred în educație!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Cazuri similare în care te poți implica