• Elevi impactați: 59 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Secuieni, Bacău
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Grădinița Secuieni din județul Bacău este nou construită, iar implicarea părinților în aducerea copiilor la grădiniță a crescut în ultimii ani. Acest lucru este vizibil în prezența preșcolarilor.
O dată cu trecerea în învățământul online, preșcolarii au mare nevoie să realizeze activități în natura și să lucreze la proiecte care le stârnesc curiozitatea și dezvoltarea armonioasă a personalității. Ne dorim să facem activități outdoor, să ne jucăm cu pietre, frunze, să plantăm flori sau să urmărim ciclul de viață al insectelor și al plantelor. Există o grădină în spatele clădirii, un spațiu generos cu câțiva pomi fructiferi. Noi am încercat să facem activități în aer liber, dar au fost momente scurte, din cauza lipsei materialelor.
Ne dorim să amenajăm un spațiu de joacă, destinat leagănelor și sistemelor de cățărare. Un alt spațiu ar fi ce de învățare, pentru a transforma mediul înconjurător într-un profesor. Pentru acest spațiu, avem nevoie de măsuțe și bănci unde copii ar putea explora și învăța cu ajutorul elementelor naturii.
Acest spațiu ar fi un beneficiu adus comunității, copii având posibilitatea să-l viziteze și după terminarea programului școlar.

Demersuri realizate

Grădinița Secuieni a fost nou construită, iar interesul autorităților a fost concentrat pe dotarea instituției în interior. A fost realizată curățenia de primăvară, dar din cauza lipsei fondurilor nu se poate amenaja grădina ca spațiu pentru activități outdoor, de explorare mediului și recreere.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principală, Bacău, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica