• Elevi impactați: 170 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Şcoala Gimnazială Preda Buzescu Vlădaia
Problema sesizată

Având în vedere costurile ridicate privind consumul de energie electrică şi ţinând cont de numărul de copii şi de necesitaţile acestora, am constatat că o mare parte din bugetul alocat unităţii noastre şcolare se duce pe plata facturilor. Luând în considerare consumul ridicat de energie al aparatelor şi dispozitivelor utilizate în procesul de învăţământ şi considerând că putem să educăm elevii noştrii în spiritul energiei verzi, am luat în calcul în această alertă solicitarea montării unui sistem de energie verde format din panouri solare şi centrală electrică aferentă. De asemeni menţionăm că spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea Şcoala Gimnazială Preda Buzescu este organizată pe două nivele având forma de literei L cu o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi pe nivel, rezultând o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 1200 de metri pătraţi şi că acoperişul acestei clădirii este orienat spre nord - sud si est - vest astfel încăt se pot monta panouri solare pe partea sudică şi pe partea estică, după părerea noastră am avea şi înclinaţia corespunzătoare pentru montarea panourilor solare.

Demersuri realizate

Am solicitat prin diferite adrese către primăria comunei Vlădaia pentru a ne sprijini în acest demers, dar fiind o comună cu număr mic de locuitori nici primăria nu dispune de fonduri.
Am solicitat sprijin şi la inspectorat primind acelaş răspuns că nu se găsesc fonduri pentru rezolvarea acestei probleme.
Nu am primit sprijin nici pentru schimbarea instalaţiei electrice care este veche.
Având în vedere că centralele termice sunt vechi, aparatura din dotarea Şcolii la fel, fiind mari consumatoare de energie, am solicitat sprijin şi către părinţi şi agenţii economici din zonă, obţinând acelaş rezultat lipsa de fonduri.
De asemeni menţionăm că centralele termice de care dispune Şcoala nu fac faţă pentru încălzirea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala, am apelat pentru crearea microclimatului optim de desfăşurare a orelor la părinţi care au adus diferete dispozitive electrice care să ajute la încălzire acestui spaţiu, ideea care sa dovedit neprielnică cu instalaţia electrică veche a şcolii, devenind inutilizabile, ca atare am fost nevoiţi să renunţăm la acestea şi orele să se desfăşoare în condiţii dificile.

Detalii de contact
Localizare

DC94 332, Vlădaia, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Mehedinti sau din regiunea Oltenia.

  Subscription Form (#6)