• Elevi impactați: 100 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu, Școală profesională
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:COLEGIUL TEHNIC ”MIRON COSTIN”
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator
Problema sesizată

Suntem un liceu cu profil tehnic unde se pregătesc elevi din oraș, dar mai ales din comunele învecinate. Mulți dintre ei provin din familii fără posibilități materiale, fac naveta de la distanțe mari și aleg să urmeze specializări care sa le ofere posibilitatea de a-si găsi un loc de muncă potrivit calificării dobândite în scoală.
Deși în domeniul tehnic există mai multe specializări(mecanic, electromecanic, construcții, mecatronic ), există o disciplină care se predă la toate specializările menționate, Măsurări tehnice.
Școala a beneficiat de o dotare Phare, obținută în 2007, dar aparatele s-au deteriorat sau nu acoperă întreaga gamă de măsurări studiate.
Cunoștințele dobândite la această disciplină se regăsesc în materiile din toți anii de studiu și sunt baza pregătirii în domeniul tehnic.
Dotarea unui laborator de măsurări tehnice ar fi de folos atât elevilor de liceu, cât și celor de la școala profesională. Elevii înțeleg mai bine anumite fenomene prin realizarea unor măsurări practice.

Demersuri realizate

Școala a depus și câștigat un proiect Phare pe domeniul electromecanic, dar echipamentele sunt specifice măsurărilor electrice.
Dotarea unui laborator de măsurări tehnice ar fi de folos elevilor si profesorilor de la toate specializările domeniului tehnic.
O parte dintre elevii scolii profesionale realizează orele de instruire practica la agenți economici, dar numărul lor este prea mic.
Șansele elevilor de a se pregăti mai temeinic ar crește substanțial prin utilizarea unor instrumente, aparate sau instalații de măsurare.

Detalii de contact
Localizare

Strada Mihai Eminescu 5-7, Roman, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Neamt sau din regiunea Moldova.

  Cazuri similare în care te poți implica