• Elevi impactați: 800 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Colegiul Național PETRU RAREȘ
 • Nevoi menționate: Electronice
Alte nevoi ale scolii
50 de calculatoare
Problema sesizată

Școala noastră are peste 800 de elevi repartizați în 28 de clase, 24 de liceu și 4 de gimnaziu. În liceul nostru funcționează 3 laboratoare de informatică în care se desfășoară orele de informatică, TIC și anumite cursuri opționale (CDȘ) care sunt proiectate în așa fel încât ele se desfășoară în laboratoarele de informatică din școală. Din păcate, calculatoarele din aceste laboratoare de informatică sunt foarte vechi, cele mai multe fiind depășite atât moral cât și fizic, unele dintre ele fiind deja defecte. În plus, având în vedere condițiile pandemice actuale în care anumite clase de elevi sunt nevoite să-și desfășoare lecțiile online (sau hibrid, cu o parte dintre elevi acasă și cu ceilalți colegi în sala de curs), o bună parte dintre calculatoarele din laboratoarele de informatică au fost deja repartizate în sălile de curs în care a fost nevoie de ele.

În urma discuțiilor purtate între responsabilul Comisiei de informatizare din școală și conducerea școlii, am stabilit că ar fi nevoie de aproximativ 50 de calculatoare prin care să dotăm laboratoarele de informatică din școală și sălile de curs, astfel încât activitatea didactică să se poată desfășura în condiții bune.

Având în vedere acestea, lansăm această alertă prin care sperăm să obținem sprijin pentru dotarea colegiului nostru cu computerele necesare!

Demersuri realizate

Conducerea colegiului nostru a depus mai multe eforturi și a reușit să achiziționeze 12 calculatoare noi la începutul acestui semestru, însă numărul acestora este prea mic în raport cu nevoile pe care școala noastră le are în prezent: după începerea cursurilor, tot mai multe clase de elevi au avut nevoie în sala lor de clasă de un computer funcțional care să suporte aplicațiile software pentru lecții online, așa că multe dintre calculatoarele mai bune din laboratoarele de informatică au fost transferate înspre sălile de curs în care era nevoie de acestea.

Detalii de contact
Localizare

Strada Ștefan cel Mare 4, Piatra Neamț, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea , atunci cand vor aparea.

  Cazuri similare in care te poti implica