• Elevi impactați: 94 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială "Petru Rareș"
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator, Electronice
Problema sesizată

Școala noastră se află în localitatea Frumușița, la 25 km de municipiul Galați. Este una din cele 2 școli din comună și este frecventată de elevi din toate cele 3 sate aferente comunei. Colectivul de cadre didactice este unul foarte bine pregătit și cu dragoste pentru copii. Toate cadrele didactice, începând cu ciclul preșcolar, primar și gimnazial fac zilnic naveta pentru a ajunge la cei aproape 250 elevi înscriși în unitatea școlară. În prezent, cadrele didactice care predau la ciclul gimnazial nu dispun de o imprimantă performantă / xerox pentru multiplicarea materialelor de studiu / fișelor de lucru / testelor de evaluare. Majoritatea profesorilor vin cu materialele multiplicate de acasă, fapt destul de costisitor, având în vedere că fiecare profesor predă la mai multe clase (în medie, 4). Ținând cont de faptul că elevii provin din mediul rural, din familii cu surse unice de venit sau chiar fără surse constante  de venit, nu se pune problema achiziționării, la clase, a unor auxiliare, pe discipline. Și atunci, unica soluție, rămâne multiplicarea și distribuirea materialelor. Un xerox / o imprimantă ar fi un real ajutor, atât pentru profesori cât și pentru elevi.

Demersuri realizate

În unitate a existat un xerox folosit de către toate cadrele didactice. În timp, acesta s-a deteriorat, a trecut prin mai multe reparații, devenind, în final, nefuncțional. A fost achiziționată pentru cadre o imprimantă mică ce nu face față fluxului de documente. S-a decis ca aceasta să fie folosită, în continuare, doar de către doamnele învățătoare, pentru elevii din ciclul primar.

Detalii de contact
Localizare

DN26, Frumușița, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica