• Elevi impactați: 240 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Horlesti
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii, Electronice
Alte nevoi ale scolii
Imprimantă, cărți
Problema sesizată

Bugetul scolii nu este suficient pentru achizitia de carte deoarece în ultimii ani a fost nevoie de sume mari pentru reabilitarea scolii (acoperis, toalete, reparatii capitale). Centrul de Documentare si Informare al scolii Horlesti - Biblioteca- are multe volume care nu mai sunt actuale si care nu sunt cerute de cititori. De aceea are nevoie urgentă de carte pentru copii - autori contemporani pentru ca nu avem deloc (de ex: Bleche, Dahl,  Donovici, Palacio, Braniste, Kinney, etc.) si chiar autori clasici, dar cu grafica si ilustratii atractive care sa atraga copiii spre lectura de placere.

Exista un fond de carte-autori romani si straini clasici ale caror volume sunt putin cerute. Mereu ma intreaba copii : Nu aveti Matilda? Dar Minunea? Jurnalul unui pusti s.a.m.d. Eu trebuie sa dau din umeri si sa le spun ca intr-o zi vom avea dar ziua aceea parca nu mai vine. In plus, nu sunt nici suficiente volume si atunci este nevoie de o imprimanta pentru a putea oferi macar un mic text care sa-i ajute la lectii. Ar fi utile si niste jocuri dar asta ar fi o alta cerinta.

Demersuri realizate

Am mai primit mici donatii de la persoane particulare, dar carte veche fara titluri noi. De asemeni, am primit acum 7 ani suma de 900 de lei din bugetul scolii pentru completarea colectiei, din care nu am reusit sa acoperim prea multe din cereri si deja aceste volume prezinta semne de uzura materiala. In acest an am lucrat la un proiect cu finantare prin care am obtinut 800 de lei din care am cumparat volume si filme dedicate Clubului de teatru. In ce priveste imprimanta, bugetul scolii nu permite achizitionarea prea curand a unui astfel de dispozitiv.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Horlesti
 • Localitatea Horlesti
 • Persoana de contact: Mihaela Rodica Rau- profesor documentarist /Zamcanu Cornelia -director
 • Telefon: Click pentru a suna
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: mihaelarau
Localizare

Strada Principala Nr. 49 Horlesti, Judetul Iasi

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica