• Elevi impactați: 334 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala "GHEORGHE SĂVINESCU", Cracoani, jud. Neamt
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablă interactivă, Videoproiector
Problema sesizată

Școala "Gheorghe Săvinescu” din Crăcăoani are nevoie urgentă de laptopuri sau de calculatoare pentru dotarea claselor si organizarea unui laborator de informatică. Aceste dotari sunt necesare pentru 20 de clase. Orele de TIC se desfășoară pe câteva calculatoare vechi sau pe caietele elevilor (de cele mai multe ori). Ar mai fi necesare si cateva proiectoare și câte o tablă inteligentă în fiecare din cele trei structuri. Această tehnologie ar deschide noi și nebănuite perspective elevilor!
Populația școlară provine din mai multe sate împrăștiate pe Valea Cracăului. Zona este considerată defavorizată, locurile de muncă sunt aproape inexistente, iar copii provin din familii sarace. Mai bine de 100 de elevi din școală sunt rromi, un alt procent semnificativ (20%) sunt lăsati in grija bunicilor sau provin din familii cu probleme de alcoolism și de violență.
Dotarea școlii cu calculatoare este necesară și ar fi pentru acești copii șansa de a se pregati pentru viață, sansă pe care familia lor nu le-o poate oferi. Școala nu are teren de sport, nu are sălă de sport, iar cladirea necesită reabilitare și izolare termică.

Demersuri realizate

S-au făcut și se fac în continuare demersuri catre Consiliul local, s-au scris proiecte care nu au fost aprobate. Din surse proprii s-au achiziționat 100 tablete pentru perioada de scolarizare online, dar multe dintre acestea s-au întors în școală stricate. Au fost făcute apeluri catre mai multe ONG-uri care au facut donații, device-uri folosite și recondiționate care au acoperit nevoile URGENTE ale școlii, dar s-au deteriorat repede, fiind depășite moral și fizic. Prin ISJ s-au obținut doua laptopuri care deservesc compartimentul secretariat, iar cateva (6 laptopuri) pe care le folosec profesorii pentru activitatea online, au fost primite printr-un proiect POCU.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnaziala "GHEORGHE SĂVINESCU", Cracoani, jud. Neamt
 • Localitatea Cracaoani
 • Persoana de contact: Raclariu Adina Cristina
 • Telefon: 0742122049
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Adina Raclariu
Localizare

Crăcăoani 617145

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă