• Elevi impactați: 113 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu", Gârcina, jud. Neamt
 • Nevoi menționate: Imprimantă
Problema sesizată

In scoala noastră învață aproximativ 300 de elevi, dintre care jumătate sunt înscriși în ciclul gimnazial. Contextul educațional în care dorim să integrăm elevii presupune utilizarea unor instrumente care să favorizeze cunoașterea, să implice activ elevii în procesul de învățare și să faciliteze crearea de competențe. Din păcate realitatea dorită nu coincide cu posibilitățile materiale ale școlii noastre, elevii fiind vitregiți de o educație de calitate. Ne lipsesc multe, însă o parte dintre materialele necesare au fost procurate prin sprijinul profesorilor școlii, care au suplinit prin aducerea la școală a dispozitivelor personale. O nevoie stringentă pe care nu am putut-o suplini, ar fi o imprimantă profesională care să printeze color. Aceasta ar fi utilă pentru că ar asigura calitatea materialelor pe care le distribuim elevilor, mai ales că, în ultima perioadă programele școlare presupun predarea unor discipline care necesită suport vizual. Orele de dirigenție și proiectele în care sunt implicați elevii ar fi de asemenea susținute prin acest dispozitiv.

Demersuri realizate

Profesorii împreună cu părinții elevilor au fondat în urmă cu 4 ani o asociație prin intermediul căreia să fie colectați cei 2% aferenți impozitului anual. Fondurile adunate sunt insuficiente pentru achiziționarea unui dispozitiv costisitor. De-a lungul timpului elevii s-au mobilizat și au participat la concursuri naționale care ofereau premii în bani sau dispozitive electronice, la unul dintre acestea putând fi câștigată o tablă interactivă și un videoproiector.
S-au solicitat primăriei și consiliului local fonduri pentru modernizarea și dotarea școlii însă acestea au fost direcționate spre reabilitarea clădirii care este foarte veche și spre montarea unui sistem de încălzire centralizată. Nu au mai rămas astfel fonduri pentru celelalte nevoi, cele prezente în sala de clasă, cele cu care se confruntă elevii și cadrele didactice în fiecare zi. Spre exemplu, elevii primesc diverse sarcini și proiecte care implică printarea unor materiale însă suntem puși în fața imposibilității de a-i sprijini.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu", Gârcina, jud. Neamt
 • Localitatea Garcina
 • Persoana de contact: Sima Marina
 • Telefon: 0743453707
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Sima Marina
Localizare

Strada Melchisedec Ștefănescu 117, Gârcina, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă