• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu,,Gârcina/ Neamț
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

Elevii școlii, care învață în trei structuri distincte, nu beneficiază de educație în domeniul tehnologiilor informaționale din lipsa dotărilor corespunzătoare. Recent, calculatoarele primite cândva, demult tare, printr-un program guvernamental, au fost date spre casare deoarece erau depășite din toate punctele de vedere. Mașina celor de la ECOTIC a preluat echipamentele, sub privirile nedumerite și îndurerate ale elevilor școlii. De-a lungul tipului elevii și profesorii școlii s-au implicat în activități diverse care au atras sponsorizări în acest sens, însă fondurile alocate nu au fost suficiente sau dispozitivele primite au fost deja uzate și depășite.
Orele de TIC se desfășoară teoretic, elevii dezvoltându-și competențele digitale cu pixul și caietul în față, pur teoretic și atât.
De asemenea, anumite activități care necesită lucrul pe calculator, nu pot fi derulate din lipsa resurselor.
Pandemia a redus considerabil șansa utilizării în comun a celor câteva dispozitive funcționale aflate în dotarea școlii. Ar fi nevoie de aproximativ 20 de calculatoare sau laptopuri pentru a dota laboratorul de informatică.

Demersuri realizate

În urmă cu 5 ani elevii școlii, sub îndrumarea profesorilor, au participat la un concurs derulat de Let's do it Romania și Garda de Mediu, obținând o sponsorizare ce a constat în 15 laptopuri. Din păcate, laptopurile primite erau deja uzate, fiind dispozitive second hand. Așadar, acestea sunt depășite și pot fi utilizate anevoios. Fiind dispozitive vechi, nu sunt compatibile cu programe și softuri educaționale actuale.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu,,Gârcina/ Neamț
 • Localitatea Garcina
 • Persoana de contact: Sima Marina
 • Telefon: 0743453707
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Sima Marina
Localizare

Strada Melchisedec Ștefănescu 117, Gârcina, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă